SUDJELUJU 33 USTANOVE

KBC Rijeka potpisao sporazum o preventivnim sistematskim pregledima hrvatskih branitelja za 2024. godinu

Ministar zdravstva Vili Beroš, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić (foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja)

Za KBC Rijeka navedeno predstavlja nastavak suradnje započete 2016. godine, njeno proširenje i unaprjeđenje

Predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo i KBC-a Rijeka, su 6. ožujka u Zagrebu potpisali Sporazum o provođenju programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2024. godinu. U projektu sudjeluje ukupno 33 zdravstvene ustanove iz cijele Hrvatske.

Za KBC Rijeka navedeno predstavlja nastavak suradnje započete 2016. godine, njeno proširenje i unaprjeđenje temeljem potpisanog novog Sporazuma o provođenju sistematskih pregleda za pripadnike braniteljsko stradalničke populacije s područja Primorsko-goranske županije.

Svrha sistematskih pregleda je poboljšanje kvalitete života, očuvanje zdravlja i prevencija bolesti hrvatskih branitelja i njegovatelja 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskoga rata 1. skupine. Preventivni sistematski pregledi provode se u cilju pravovremenog otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, ranog liječenje te boljih ishoda i smanjivanja smrtnosti i invaliditeta.

Ovom prigodom KBC-u Rijeka dodijeljena je i braniteljska zahvalnica Ministarstva hrvatskih branitelja za izniman doprinos i zasluge u uspostavi i obrani državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH tijekom Domovinskog rata sudjelovanjem u procesima ekshumacija, obrada i identifikacija posmrtnih ostataka osoba stradalih tijekom Domovinskog rata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari