EVO O ČEMU SE RAZGOVARALO

Galerija | U Opatiji na sjednici Dječjeg gradskog vijeća: Djeca žele bolju rasvjetu na ulicama, obnovu vrtuljka, mreže na stolovima za stolni tenis…

Na jučerašnjem “aktualnom satu” 3. sjednice XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije vijećniike je zanimalo hoće li biti postavljena rasvjetna tijela u nedovoljno osvijetljenim ulicama, obnovljen vrtuljak i postavljene mreže na stolove za stolni tenis na Dobreću te hoće li biti obnovljene komunikacijske ploče srušene u olujnom jugu na Lipovici. Gradonačelnik Kirigin i zamjenica Đukić obećali su što skorije sanirati sve ono što je u ovlasti Grada.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić izvijestila je članove DGV-a o njihovim prijedlozima koji su uvršteni u Proračun za 2024. godinu.

– Gradski je bazen u fazi izrade glavnog projekta, nogometno će igralište krenuti u rekonstrukciju do kraja ove godine. Dodatne površine za igru bit će pump track na Tošini, malo sportsko igralište pored SRC-a Poljane, dječje igralište pored sportskog igrališta na Veprincu i još jedan pump track na Veprincu. Ove godine će biti izgrađeno i novo dječje igralište na Pobrima, kazala je zamjenica te navela koji su sve sadržaji za djecu uvršteni na opatijske plaže te kako se održava čistoća na plažama i javnim površinama.

Vijećnici su izvijestili o svojim brojnim aktivnostima u posljednjih pola godine. Sudjelovali su na zajedničkoj sjednici sa saborskim zastupnicima u hrvatskom parlamentu, na tematskom savjetovanju programa Gradovi i općine prijatelji djece te na Skupštini Saveza DND Hrvatske. U sklopu aktivnosti DND-a Hrvatske sudjelovali su i na edukativnom kampu “Utjecaj, a ne ukras” posvećenom dječjoj participaciji.

Tema mandata XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije je “Pružam ti ruku – zajedničke aktivnosti s djecom s teškoćama u razvoju”. Mali su vijećnici sudjelovali u projektu STEM budućnost za 5, zajedno s vršnjacima iz Kolibrića na Dječjem karnevalskom korzu te su s Kolibrićima proslavili njihov 22. rođendan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari