KBC RIJEKA: U srijedu Dan otvorenih vrata Klinike za dentalnu medicinu

Foto: Ilustracija (Robert Anic/PIXSELL

Besplatni pregledi i konzultacije za sve zainteresirane građane povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja u srijedu 20. ožujka

Klinika za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka i ove godine sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana oralnog zdravlja.

Na Danu otvorenih vrata, 20. ožujka, svi zainteresirani građani moći će obaviti besplatne preglede i konzultacije s 20-ak stručnjaka klinike. U šest ambulanti organizirat će se trijaža i specijalistički pregledi, i to od 9 do 19 sati.

Prijave za besplatni pregled nisu potrebne, a dodatne informacije o Danu otvorenih vrata mogu se dobiti na broj telefona 051 345 659. Klinika se nalazi na adresi Krešimirova 40 (preko puta Pošte 2).

Svjetski dan oralnog zdravlja promiče svjesnost o oralnom zdravlju i značaju oralne higijene među svekolikom populacijom starijih i mladih osoba.

Glavni je cilj poticanje svijesti i ohrabrenje pojedinaca, obitelji, zajednica i institucija širom svijeta da poduzimaju akcije kako bi pomogli sprječavanju širenja oralnih bolesti. Značajan broj od devedeset posto stanovnika svijeta u opasnosti je od nekog oblika bolesti zuba tijekom života, a koje je moguće izbjeći kroz provedbene programe prevencije, otkrivanja oralnih bolesti i njihovoga liječenja.

Posebno je važno potaknuti brigu za oralno zdravlje u najranijoj dobi jer se tada usvajaju i razvijaju higijenske navike bitne za zdravlje usne šupljine.

Oralne bolesti značajan su teret za djecu te imaju utjecaj na kvalitetu života i općenito zdravlje. Potrebno je senzibilizirati odgojno-obrazovne ustanove da unaprjeđuju oralno zdravlje te educiraju djecu i mlade o usvajanju zdravih životnih i higijenskih navika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views