KBC Rijeka zaposlio 27 mladih liječnika: Najveći interes za dermatologiju i fizikalnu medicinu

Foto: Riječanin/M. Levak

Na dermatologiji je za jedno otvoreno mjesto konkuriralo 16 kandidata

Klinički bolnički centar Rijeka zaposlio je 27 specijalizanata koji su se u srpnju prijavili na natječaj za specijalizacije na kojem je bolnica tražila sveukupno 37 specijalizanata. Na natječaj se prijavilo ukupno153 liječnika.

Mlade liječnike najviše su privukle specijalizacije iz dermatologije i fizikalne medicine. Na dermatologiji je za jedno otvoreno mjesto konkuriralo 16 kandidata, dok se na fizikalnoj medicini za jedno mjesto prijavilo njih 15. Sljedeće po atraktivnosti su oftalmologija i paradontologija.

Velik je interes i za radiologiju te kardiologiju i anestaziologiju na kojima se na dva otvorena mjesta prijavilo deset odnosno devet kandidata.

Razlog tome je vjerojatno to što prve tri spomenute specijalizacije imaju manje noćnog i smjenskog rada te potencijal za rad u privatnom sektoru, dok su anesteziologija i radiologija privlačne zbog novih tehnologija koje u ovim strukama posebno dolaze do izražaja, ali i zbog velike potražnje za ovim specijalistima na europskom tržištu rada, kaže ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Davor Štimac.

Iako su, statistički gledano, u KBC-u Rijeka za jednu specijalizaciju konkurirala četiri liječnika, polovina raspisanih specijalizacija imala je slab ili pak nikakav odaziv. Na neurologiji se na dva otvorena mjesta prijavio samo jedan kandidat, na infektologiji su za dva otvorena mjesta konkurirala dva kandidata, na dječjoj kirurgiji za dva mjesta konkuriralo je troje kandidata, na gastroenterologiji dva su mjesta zainteresirala četiri kandidata, za dva mjesta na internoj prijavilo se troje kandidata, dok se na jedno mjesto onkologiji i traumatologiji u oba slučaja prijavilo dvoje kandidata, javlja Novi list.

Poništeni su natječaji iz šest specijalizacija, među njima i nefrologiju, patologiju i citologiju, dok su natječaji za specijalizacije iz hematologije, internističke onkologije, dječje stomatologije i medicinske biokemije poništeni iz jednostavnog razloga jer se na njih nije javio nitko.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views