KINEDOK U PALACHU: Pogledajte film koji je u Norveškoj pogledalo 2 milijuna ljudi!

Nakon ljetne lokacije na Molo longu Međunarodni projekt KineDok seli na jesensko-zimsku lokacijU u Palach. Ulaz je besplatan!

Međunarodni projekt KineDok donosi projekcije 13 dokumentarnih filmova na 2 lokacije. Nakon ljetne lokacije na Molo longu seli se na jesensko-zimsku u Palach.

U Palachu će se u četvrtak 22. Rujna s početkom u 21 sat održati projekcija filma “Obitelj je zauvijek”, film koji je u Norveškoj pogledalo više od 1,9 milijuna ljudi i jedan je od najpopularnijih domaćih dokumentaraca u posljednjih deset godina.

obitelj-je-zuvijek

To je topao i poetski dokumentarac o dvoje sedamdesetogodišnjaka – bratu i sestri, Magnar i Oddnyju koji svoj život provode na obiteljskoj farmi na zapadu Norveške. Farmu vode na isti način na koji ju je vodilo nekoliko generacija prije njih, a žive onako kako su brojni Norvežani živjeli prije no što su nafta i bogatstvo sve promijenili, u bliskom dodiru s veličanstvenim prirodnim okruženjem. Unatoč tome što ih je u današnje doba preteklo, njihovo vrijeme teče polagano…

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja! Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavit će se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

ULAZ na sve projekcije je BESPLATAN.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari