ČESTITAMO! Najbolji riječki učenici i mentori iz područja sporta i tehničke kulture na prijemu u Gradu

Danas su u Salonu Grada Rijeke svečano primljeni oni učenici koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima i susretima osvojili nagrade

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima održao je u Salonu Grada Rijeke prijem za učenikei njihove mentore, koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima i susretima u školskoj godini 2015./2016. osvojili nagrade iz područja sporta i tehničke kulture.

Natjecanja, susreti i smotre izvannastavnih aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola iz područja sporta i tehničke kulture održavaju se svake školske godine, a započinju školskim natjecanjima. Najuspješniji učenici sudjeluju na županijskoj razini, a najbolji sudjeluju na državnoj razini natjecanja i susreta.

Danas su u Salonu Grada Rijeke svečano primljeni upravo oni učenici koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima i susretima osvojili nagrade. U školskoj 2015./2016. godini 66 prosvjetnih djelatnika riječkih osnovnih i srednjih škola i domova pripremalo je oko 2400 učenika i 250 skupina (ekipa), od kojih su mnogi osvojili jedno od prva tri mjesta na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri iz područja sporta, fotografije, inventivnosti, elektrotehnike i računalstva.

Svečano su primljeni i njihovi mentori koji su za određeno područje sporta ili tehničke kulture najprije zainteresirali svoje učenike, a onda ih kroz sustavan rad, bilo podučavanjem, bilo treningom, pripremali za natjecanja.

„Želio bih se još jednom zahvaliti prije svega mentorima, nastavnicima i profesorima, koji su uložili puno truda da vas pripreme za natjecanja, ali naravno i vama jer je to sigurno iziskivalo veliki angažman“, poručio je okupljenima gradonačelnik Obersnel te svima zaželio puno uspjeha i sreće u daljnjem radu. „Treba naučiti savladavati prepreke jer je to najbolji put da vaše želje i snovi postanu stvarnost, a siguran sam da će vas vaši nastavnici i profesori na tom putu uvijek podržavati, kao i do sada“, dodao je Obersnel a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Škole iz grada Rijeke svake godine dokazuju visoku kvalitetu rada s učenicima koji sudjeluju na državnim natjecanjima, smotrama i susretima te postižu izvrsne rezultate i na taj način promoviraju svoj grad.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views