KINEZI POSJETILI RIJEKU: Damir Mišković dogovorio veliku investiciju u izgradnju Nove Kantride?

Ovako će stadion Kantrida možda izgledati u bliskoj budućnosti

Prema najavama Kinezi će uložiti u mnoge sektore hrvatskog gospodarstva, a jedan dio njihovog novca mogao bi otići i u obnavljanje bivšeg Rijekinog stadiona

Kineski premijer Li Keqiang i njegova mnogobrojna delegacija jučer su stigli u glavni grad Hrvatske.

Prema najavama Kinezi će uložiti u mnoge sektore hrvatskog gospodarstva, a jedan dio njihovog novca mogao bi otići i u obnovu bivšeg Rijekinog stadiona Kantrida, mitskog mjesta riječkog nogometa za koje su navijači Rijeke sentimentalno vezani i nikako se ne mogu pomiriti s činjenicom da je obnova stadiona već više godina u svojevrsnom “limbu” u kojem su ključni čimbenici (Grad Rijeka, HNK Rijeka) “svi za obnovu”, ali projekt nikako da krene.

No “dok drugi pričaju, mi radimo i dogovaramo”, izjavio je u jednoj prigodi, nedavno, novinarima Damir Mišković kada se ponovno povela rasprava o obnovi mitskog stadiona.

Naime, dio kineske delegacije, zasad neimenovane, viđen je i u Rijeci, i to bez ikakvih najava ili službenih priopćenja.

Toj je delegaciji domaćin bio Damir Mišković, a obilazili su Kantridu. Razgledali su stadion, odavno proglašen jednim od najljepših na svijetu, a onda obišli i područje oko stadiona (plaža, lučica, pomoćni teren) te otišli u Opatiju na večeru.

Kinezi su bili, malo je reći, oduševljeni viđenim…

Uskoro ćemo saznati, vjerojatno već ovih dana u Dubrovniku na završnom dijelu posjete kineske delegacije Republici Hrvatskoj, je li Mišković uspio nagovoriti Kineze na ulaganje u izgradnju nove Kantride.

Upitani za cijelu situaciju, iz kluba to nisu htjeli potvrditi, ali ni negirati.

“Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o. tvrtke koja upravlja sportskom infrastrukturom koju koristi HNK Rijeka kao i predstavnici kluba, kako smo to već u više navrata naglašavali, intenzivno razgovaraju s potencijalnim investitorima za izgradnju stadiona na Kantridi. Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javnost će o biti pravodobno obaviještena”, stoji u odgovoru s Rujevice.

A ‘pravodobno’ bi moglo značiti već za dva dana, na marginama sjednice šefova vlada država srednje i istočne Europe i Kine u Dubrovniku.
Vijesti.hr/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari