ZANIMLJIV PROGRAM

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Udruženje hrvatsko američkih stručnjaka (ACAP) potpisali Sporazum o suradnji

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera potpisao je Sporazum o poslovnoj suradnji s Udruženjem hrvatsko američkih stručnjaka (Association of Croatian American Professionals – ACAP) u petak u New Yorku. Klaster i ACAP surađuju unazad dvije i pol godine, a potpisivanje ovoga Sporazuma označava početak novog zajedničkog pilot projekta čiji je cilj razvoj i pokretanje integriranog medicinskog i wellness programa u Hrvatskoj za američko tržište, u prvom redu hrvatsku dijasporu.

Ovaj program uključivat će personalizirane wellbeing i wellness programe usmjerene na dugoročne promjene zdravlja i načina života, a njegovom provedbom Republika Hrvatska se želi pozicionirati kao vrhunska međunarodna destinacija za zdravlje i kvalitetu života.

Potpisivanju Sporazuma nazočila je i ministrica Nikolina Brnjac čime je Ministarstvo turizma i sporta iskazalo podršku ovoj poslovnoj suradnji i dodatno istaknulo fokus na zdravstveni i wellness turizam kao značajnog segmenta održive ponude i razvoja.

Udruženje hrvatsko američkih stručnjaka (ACAP) međunarodna je mreža od preko 2000 profesionalaca iz velikog broja poslovnih područja i akademske zajednice. Od 2014. ACAP nastoji povezati i nadahnuti hrvatsko-američke profesionalce iz Sjedinjenih Američkih Država i svijeta na razmjenu ideja i uključivanje u poslovnu suradnju uz očuvanje kulturne baštine i čvršću suradnju s Republikom Hrvatskom.

Njihova suradnja s Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera započela je 2019. godine tijekom boravka ACAP-ove Radne skupine za medicinski turizam te šest poslijediplomanata Tuck poslovne škole Dartmouth Sveučilišta s namjerom razgovora s dionicima u zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj i provedbe tzv. Tuck projekta suradnje na zdravstvenim programima za američko tržište.

Ugovor o suradnji potpisan je za vrijeme održavanja Godišnje konferencije ACAP-a-2022 u New Yorku na kojoj Klaster sudjeluje uz potporu Turističke zajednice Kvarnera. Tijekom konferencije, svi prisutni imali su priliku poslušati i prezentaciju „Hrvatska: Svjetska destinacija za zdravo življenje i zdravo starenje“ u sklopu poslovne radionice ACAP-ove Radne skupine za medicinski turizam, koju je održao predsjednik Klastera, doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med.

Šesta po redu godišnja konferencija u organizaciji ACAP-a, pod nazivom „Inovacije, suradnja i održivost“ predstavlja strateško usmjerenje za naredno desetljeće kroz umrežavanje, učenje i razmjenu ideja s više od 300 profesionalaca aktivnih u hrvatskoj zajednici u SAD-u, Hrvatskoj i diljem svijeta.

Glavni predavači ovogodišnjeg programa uključuju najistaknutije hrvatske poslovne lidere i inovatore Matu Rimca (Rimac Group), Silvija Kutića (Infobip), Roberta Herjaveca (Herjavec Group i Shark Tank) te Petea Radovicha (CBS Sports). Bogati program ove konferencije može se pogledati na sljedećoj poveznici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari