DONOSIMO PROGRAM

U Rijeci uskoro počinje ”Tobogan 2022.”: Donosimo bogat program dječjeg festivala za razigran početak ljetnih ferija

Čeka nas novo izdanje festivala “Tobogan”, jedinstvene riječke manifestacije koja pod geslom “aktivne ferije za djecu”, kroz obilje kulturnog i kreativnog sadržaja za djecu donosi u grad posebnu energiju i veselje. Normalno, naša Dječja kuća će biti središnje mjesto radnje te ju možete posjetiti na kakvoj radionici, predstavi, projekciji ili jednostavno šetnji do posebnog gradskog kulturnog centra.

Od ponedjeljka 27. 6. do petka 8. 7. održat će se šesto izdanje festivala “Tobogan” posvećenog kreativnosti za djecu kroz platformu Dječje kuće. Od svog nastanka, sada već poprilično udaljene 2017. godine, kroz “Tobogan” se njeguje nekoliko specifičnih karakteristika: težnja za kvalitetnim sadržajima ispunjenim danima poslije završetka školske godine, fokus na radionički rad, profiliranje sadržaja koji nisu toliko uobičajeni u riječkoj kulturnoj i obrazovnoj svakodnevici.

VIDEO DANA:

Ujedno, fizičkim nastankom Dječje kuće i oblikovanjem dobrog dijela kvarta “Benčić” festival je dobio novi ugodan i funkcionalan okvir za daljnji razvoj. Tobogan je takav festival da su na njemu ravnopravni i tiskanje na kasnosrednjovjekovnoj tiskarskoj preši i rad s 3D printerom ili programom za animirane filmove, a izdanje 2022. godine činit će

  • preko 80 jedinstvenih aktivnosti!
  • preko 20 radionica u rasponu od animacije do elektronike
  • obiteljski kreativni park party u dvorištu “Benčić” prvog dana festivala
  • izrada scenarija za video igru Dječja kuća
  • izložba posvećena Malom princu
  • filmske projekcije posvećene učenju znakovnog jezika
  • igre rješavanja zagonetki, kvizevi, turniri
  • interaktivna predstavljanja knjiga o dječjim putopisima, hakerima, budućnosti, nova fantastika…

Za razliku od protekle godine prednje dvorište Dječje kuće više nije gradilište već zelena livada, nema ograničenja boravka u fizičkim prostorima i maski, u Dječjoj kući djeluje i snack&caffe bar “Baltazar”, a Dječja kuća je već etablirano mjesto za dolazak na različite aktivnosti, knjižnicu, filmske projekcije, igre… Stoga su svi sastojci za jedan super sladak “Tobogan” u posudi! Vidimo se! 🙂

Šesto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo šesto izdanje manifestacije. Organizatori Tobogana za 2022. godinu su ustanove u kulturi Grada Rijeke: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, a programski partneri su ove godine: Muzej grada Rijeke, Udruga za neformalno umjetničko-kulturno obrazovanje VMB, Volonterski program HKD-a na Sušaku, Film svima/Filmaktiv, Društvo arhitekata Rijeka, Peek&Poke, Riječka kulturna animacija Ricoola, Typflow, Putoklinci&Kruzovi.

Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim pogledom na suvremene i inovativne prakse. Festival je financijski podržan kroz javne potrebe u kulturi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Sponzorsku podršku pružilii su i Jadran-galenski laboratorij te American Corner program US Embassy, a donatorsku PIK Rijeka i Jamnica. (aktivnosti Park’o’par).

*Prijave na događanja otvorene su od ponedjeljka 20. lipnja te uz skupni progled svako pojedinačno možete pronaći u kalendaru događanja Dječje kuće. Za prijavljivanje potrebno je pratiti detaljno upute i potrebne kontakt podatke. Sudjelovanje na većini programa je besplatno, osim kada je izričito navedena potreba za plaćanjem sudjelovanja na radionici ili kupovina ulaznice. Dodatne potrebne informacije mogu se dobiti javljanjem na mail info@djecjakuca.hr .

Detaljan program vas čeka ovdje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari