KLIZALIŠTE “MORSKA PAHULJICA” U petak otvorenje uz besplatno klizanje i bogat plesni program

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Službeno otvorenje sezone klizanja zakazano je za petak, 30. studenog u 17 sati uz atraktivan nastup plesne udruge Ri dance, nakon čega će od 18 do 22 sata biti omogućeno besplatno klizanje za sve posjetitelje

Sa zadnjim danom mjeseca studenog na već poznatu lokaciji, Gat Karoline Riječke, stiže riječko klizalište „Morska pahuljica“, koje ostaje dio tradicionalnog blagdanskog ugođaja sve do 13. siječnja 2019. godine.

Službeno otvorenje sezone klizanja zakazano je za petak, 30. studenog u 17 sati uz atraktivan nastup plesne udruge Ri dance, nakon čega će od 18 do 22 sata biti omogućeno besplatno klizanje za sve posjetitelje

Na otvorenju Morske pahuljice koje će se održati ispred ulaza u klizalište Ri dance će izvesti šest plesnih točaka u trajanju od 30 minuta. Bit će tu patuljaka, Dalmatinera, krijesnica, poneki razigrani duh, možda pronađete i ključić sreće, a u planu je i Morski party… U slučaju lošeg vremena program će se održati u šatoru klizališta.

U sklopu Rijeka Adventa, najmlađe će 6. prosinca u 18 sati posebno razveseliti program doček sv. Nikole, uz podjelu poklona.

Klizanje je omogućila tvrtka Forum ugostiteljstvo a zahvaljujući Gradu Rijeci učenici svih riječkih osnovnih škola mogu besplatno klizati i kvalitetno provesti vrijeme tijekom zimskih praznika. Naime, Odjel za odgoj i školstvo je, kao i prethodnih godina, omogućio besplatno klizanje i najam klizaljki učenicima riječkih osnovnih škola. Radno vrijeme klizališta za škole s područja Rijeke bit će radnim danom od 8 do 16 sati. Sva djeca s područja Grada Rijeke mogu besplatno pohađati i Školu klizanja u suradnji s Domom mladih.

Škola klizanja će se održavati svim radnim danima za vrijeme zimskih školskih praznika, od 27. prosinca 2018. do 11. siječnja 2019. u terminima od 8 do 16 sati. Upisati se mogu osnovnoškolska djeca koja mogu pohađati minimalno jedan tjedan Škole klizanja. Za polaznike koji nemaju svoje klizaljke, najam klizaljki iznosit će 10 kuna po danu.

Upisi kreću od ponedjeljka 10. prosinca 2018. pa do popunjenja grupa. Prednost upisa u Školu klizanja imaju djeca koja nikada nisu sudjelovala u Školi klizanja, a prošle godine su bila upisana na Listu čekanja. Njih će Dom mladih kontaktirati prije početka upisa. Predbilježbe će se vršiti isključivo putem online prijavnice na mrežnim stranicama Doma mladih, kojom se iskazuje interes za upis, te ne podrazumijeva direktan upis u tražene aktivnosti.

Klizalište za građane će biti otvoreno radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom od 10 do 22 sata. Cijena sata klizanja je 20 kuna, a cijena najma klizaljki je 10 kuna. Povoljnije klizanje moguće je uz kupnju dnevnih, vikend, tjednih ili mjesečnih karti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Obavijesti i informacije o programima koji će se održavati na klizalištu, mogu se pronaći na Facebook stranici Rijecko.klizaliste, a od ove godine aktivnosti će se bilježiti i na Instagram profilu i YouTube kanalu Morska pahuljice. Podršku klizalištu i ove su godine pružile Ina i Turistička zajednica grada Rijeke.

Riječani i njihovi gosti, osim što već 16 godina mogu uživati na klizalištu uz samo more, od ove će godine imati priliku klizati i na klizalištu s najljepšim pogledom na Kvarner, u sklopu Adventa na Gradini postavljenom u parku u neposrednoj blizini Trsatske gradine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari