(FOTO, VIDEO) RIJEČANI BRINU O SVOME GRADU: Park na Školjiću postao uređeno dječje igralište

U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva uređen je park na Školjiću, s novim spravama za djecu i obnovljenim klupama za sjedenje.

https://www.facebook.com/urbanisepare/videos/206201093626763/?t=1

Uređenje dječjeg igrališta koje se nalazi u Ulici žrtava fašizma između kućnih brojeva 6 i 8 financirano je projektom Riječkog lokalnog partnerstva Grada Rijeke u iznosu od 40.000 kn, a akciju je provela građanska inicijativa “Kvart za 5”.

„Riječki program lokalnog partnerstva podrazumijeva volontiranje svih sudionika projekta, a naša je želja kroz obnovu parkića ponovno povezati stanovnike kvarta druženjem u javnom prostoru“, navodi ekipa iz građanske inicijative Kvart za 5. Članovima građanske inicijative “Kvart za 5” pridružili su se i mnogi volonteri; susjedi iz kvarta, djeca iz Osnovne škole “Nikola Tesla” te štićenici Udruge Oaza.

„Pred kraj godine prijavili smo projekt na Riječki program lokalnog partnerstva, jer u tom trenutku u ovom parku nije bilo ništa osim jedne ljuljačke i vrtuljka. Odlučili smo sredstva grada utrošiti za nabavku igrala, jer nam se činilo da je to najpotrebnije u tom trenutku. A ono što je ostalo sredstava, utrošili smo za nabavku boje za farbanje klupica,“ kazale su predstavnice  građanske inicijative “Kvart za 5” Nina Majcan Šprajc i Sandra Grozdanov tijekom radnog otvaranja.

 

U sklopu radnog otvaranja, osim što je organizirano zajedničko farbanje klupica uz mentorstvo Ines Milčić (Pekmezmed), održana je i humanitarna tombola, a prikupljena sredstva donirat će se Udruzi Oaza za beskućnike koja je smještena u neposrednoj blizini parka i umjetnicima koji sudjeluju na projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari