10 GODINA

Klub Palach dodijeljen na korištenje Udruzi Ri Rock

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zaključkom gradonačelnika, a na temelju provedenog javnog natječaja, gradski prostor kulture – Klub Palach – dodijeljen je na korištenje Udruzi Ri Rock na razdoblje od deset godina.

Predmet natječaja bio je davanje na korištenje kluba Palach koji se nalazi na adresi Kružna 4, 6 i 8, ukupne površine 613 m2, za obavljanje slijedećih kulturnih djelatnosti: suvremeno kulturno i umjetničko stvaralaštvo, produkcija, distribucija, edukacija i sudjelovanje u kulturi koje je usmjereno razvoju i poticanju urbane kulture s posebnim naglaskom na mlade.

Pritom je korisnik u obvezi plaćati Gradu Rijeci naknadu za korištenje prostora u iznosu od 1 euro/m2 odnosno ukupno 613,00 eura bez PDV-a mjesečno. Uz tako utvrđenu naknadu za korištenje prostora kluba Palach, korisnik je u obvezi plaćati dodatno i troškove ispostavljenih računa te tekućeg održavanja prostora.

Posebni uvjet natječaja bio je da ugostiteljski dio kluba Palach najveće ukupne površine od 84 m2 korisnik može dati na podkorištenje trećoj osobi isključivo uz prethodnu pisanu suglasnost Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade i pod uvjetom da se navedena ugostiteljska djelatnost u prostoru kluba Palach obavlja u skladu s pozitivnim propisima. Prijavu na natječaj mogle su podnijeti isključivo udruge / umjetničke organizacije koje su upisane u odgovarajući registar i koje djeluju na području kulture najmanje tri godine.

Natječajem su također bili utvrđeni kriteriji i mjerila za stručno vrednovanje prijava na natječaj, kao i obveza korisnika da razvija kulturne programe u klubu Palach. Korisnik je bio u obvezi na natječaj dostaviti Prijedlog kulturnog programa koji je morao sadržavati programske cjeline, i to glazbeni program, program izvedbenih umjetnosti, program inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi, književni program, audiovizualni program te ostale kulturne programe (tribine, predavanja, seminari, edukacijske programe, radionice i sl.).

Postupak natječaja provelo je Povjerenstvo za dodjelu prostora kulture na korištenje, kojeg čine dva predstavnika kulturnih vijeća Grada Rijeke, dva predstavnika izvaninstitucionalne scene te jedan predstavnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

Na natječaj su pristigle tri prijave. Povjerenstvo je utvrdilo da su prijave Udruge Ri Rock i udruge Riječki kulturni urbani pokret (RiKUP) potpune, a da prijava ustanove Koncertna dvorana Tvornica kulture nije ispunila formalne uvjete natječaja s obzirom na činjenicu da su se na natječaj nisu mogle javiti ustanove.

Povjerenstvo je razmatralo dostavljene opise kulturnog projekta, programa i aktivnosti koji se planiraju provoditi u klubu Palach (Prijedloge kulturnih programa) za oba prijavitelja koji su udovoljili formalnim uvjetima Natječaja.

Povjerenstvo je utvrdilo slijedeće:
„Udruga Ri Rock dostavila je cjelovitu prijavu s raznovrsnim programskim aktivnostima i profesionalno razrađenim financijskim planom djelovanja za buduće zahtjevno programsko i infrastrukturno funkcioniranje kluba Palach. Dosadašnja stabilnost rada udruge (stalno zaposlene osobe u udruzi), prepoznavanje raznih kulturnih, edukativnih i zabavnih potreba mladih te efikasno pronalaženje načina financiranja udruge (učestalo prijavljivanje i dobivanje sredstava na natječajima nacionalnih i europskih fondova) ukazuje na ozbiljnost i organiziranost djelovanja udruge.“

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari