EVO DETALJA

U petak će se održati akcija čišćenja plaže Igralište na Kantridi. U eko akciji i učenici Waldorfske škole

Foto: Riportal.hr

U petak, 26. siječnja 2024., u 11.00 sati, na području plaže Igralište (u neposrednoj blizini Stadiona Kantrida), održat će se Eko akcija čišćenja plaže kojom se Rijeka pridružuje aktivnostima globalne fondacije MBRC the ocean fondacije u kojima sudjeluju volonteri i organizacije diljem svijeta.

Eko akciju zajednički organiziraju Grad Rijeka, Eko Kvarner te Osnovna i Srednja Waldorfska škola.

U akciji će sudjelovati zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, Vjeran Piršić i Dejan Kosić iz udruge Eko Kvarner kao voditelji akcije, učenici Osnovne i Srednje Waldorfske škole u Rijeci predvođeni prof. Ivanom Keller te službenici Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Grada Rijeke.

U sklopu akcije čistit će se Plaža Igralište na Kantridi koja se nalazi u neposrednoj blizini Stadiona Kantrida.

Nositelj ove akcije je globalna fondacija MBRC the ocean koja broji nekoliko tisuća volontera diljem svijeta. Fondacija ima sjedište u Hamburgu, a u Hrvatskoj djeluje kroz udrugu Eko Kvarner. Cilj eko akcija koje fondacija provodi je uklanjanja otpada sa obale te njegovo recikliranje na način da se iskoristi za proizvodnju uporabnih ili ukrasnih predmeta.

Prodajom tih predmeta financiraju se slijedeće akcije. Fondacija najveći dio svih resursa ulaže u permanentnu edukaciju učenika i studenata te njihovih učitelja, nastavnika i profesora, jer stav je fondacije kako promjenu dosadašnje paradigme u odnosu čovjeka prema okolišu donosi prvenstveno obrazovanje novih generacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari