KLUB ŽENA LISTE ZA RIJEKU: Pravo žena na izbor je jedno od temeljnih ljudskih prava

Pravo žena na izbor je jedno od temeljnih ljudskih prava za koje su se žene u Hrvatskoj izborile još 1978, upozorava predsjednica Kluba Kristina Posilović

Klub žena Liste za Rijeku zabrinut je sudjelovanjem Sanje Orešković, supruge premijera Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića na skupu inicijative Željke Markić, Hod za život, koja se zalaže za zabranu pobačaja.

Pravo žena na izbor je jedno od temeljnih ljudskih prava za koje su se žene u Hrvatskoj izborile još 1978, upozorava predsjednica Kluba Kristina Posilović.

‘Žao nam je što premijer Orešković i njegova supruga sa sobom iz Kanade nisu donijeli i visoke demokratske standarde po kojima je ta zemlja poznata. Aktualni kanadski premijer i njegova supruga veliki su zagovornici tolerancije, prava na izbor i prava na različitost. Voljeli bismo da naš premijer i njegova supruga znaju da svaki razuman čovjek sadašnjice podržava pravo na izbor, u svim sferama privatnoga i profesionalnoga života’, zaključuje Posilović izjavu za javnost u ime Kluba žena Liste za Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari