LOKALNI IZBORI

Koalicija SDP-HSU-IDS-HSS na čelu s Markom Filipovićem predstavila listu kandidata za Gradsko vijeće

Filipović se na samom početku predstavljanja osvrnuo na 1. Maj, kao praznik čija je poruka oduvijek utkana u temelje Socijaldemokratske partije

Petnaest kandidatkinja i šesnaest kandidata, pretežno visoke stručne spreme – našlo se tu liječnika, inženjera prometa, ravnatelja obrazovnih ustanova, odvjetnika, ekonomista, inženjera građevine… mnogi su i predsjednici Vijeća mjesnih odbora, dvoje ih ima doktorate, više je magistara znanosti, a raspon godina ide od 28 do 72 – tako bi se nekako moglo opisati stanje na listi kandidata za Gradsko vijeće koju je danas, ispred Hostela Dharma predstavila koalicija SDP – HSU – IDS – HSS, na čelu s Markom Filipovićem, kandidatom za riječkog gradonačelnika.

Predstavljanju su uz Marka Filipovića, kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Sandru Krpan i kandidata za zamjenika gradonačelnika Gorana Palčevskog, prisustvovali i predstavnici koalicijskih partnera: Ljiljana Cvjetović (HSU), Dorotea Pešić Bukovac (IDS) i Danijel Celcner (HSS), kao i svi kandidati koji se nalaze na listi za Gradsko vijeće.

Filipović se na samom početku predstavljanja osvrnuo na 1. Maj, kao praznik čija je poruka oduvijek utkana u temelje Socijaldemokratske partije.

– Mi nudimo obećanje da ćemo, kako bi utjecali na kvalitetu života radnika, stimulirati i podržavati one poslodavce koji pokažu da razumiju da je zadovoljan radnik stup tvrtke ili poduzeća. Za nas je takav radnik – stup društva, kazao je Filipović dodajući da je pravo na rad, početno pravo za koje se vrijedi zalagati. Kada je ono ostvareno, započinje borba za dostojanstvo radnika – i to će biti naša zajednička borba. Ove poruke željeli smo poslati na današnji dan, rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Lista za vijeće okupila je dijelom poznata lica, ali među odabranima nalaze se i neka nova. Svi oni imaju zajednički cilj – pred građane izaći s programom kojim nude rješenja za još jaču Rijeku. Zajedničkim će snagama provoditi projekte iz kojim SDP-ov kandidat za gradonačelnika najavljuje jačanje Rijeke uz novi ritam razvoja gospodarstva, prometa, turizma, sporta, kulture, kao i politike za mlade i najranjivije sugrađane grada Rijeke.

Na listi za Gradsko vijeće našli su se: Marko Filipović, kao nositelj liste, zatim Sandra Krpan, Željko Jovanović, Ljiljana Cvjetović, Petra Karanikić, Petar Petrinić, Tajana Masovčić, Ivana Prica, Duško Milovanović, Nadija Poropat, Mate Tomljanović, Mile Opačić, Kristian Čarapić, Danijela Bradamante, Alan Hadžiselimović, Marin Barać, Astrid Massari, Višnja Jelenčić, Oskar Skerbec, Željko Ševerdija, Tamara Martinčić, Saša Jurešić, Vesna Blanuša, Mia Mihelčić, Krunoslav Pribanić, Helena Sabljak, Ksenija Beljan, Zdravko Vodopić, Dragan Grgić,
Tanija Čaušević i Vojko Obersnel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari