„KOGA BRIGA…“ Humanitarni plivački polumaraton za siromašnu riječku djecu

Foto: facebook J. Fiume

U organizaciji udruge „Koga briga“, prvog dana rujna održava se humanitarni plivački polumaraton kojim će se skupljati sredstva za djecu grada Rijeke koja žive ispod granice siromaštva

Ove se godine akcija organizira po četvrti puta, a pomoći će djeci i obiteljima pod skrbništvom riječkog Centra za kulturu dijaloga i Udruge Šarolija. (OVDJE)

Polumaraton će se plivati na trasi dugoj jedan i poslihe kilometar od plaže Bivio do plaže kod Stadiona Kantrida, nakon čega će kod bara „Morski prasac“ biti organizirana fešta uz srdele, vino i bend „Kantridersi“. Sav prikupljen novac od kotizacije za polumaraton (50 kuna po osobi), prodaje majica, donacija i humanitarne tombole namijenjen je za projekt naziva „Moje mjesto pod suncem“ kojeg provode navedene udruge.

Prema riječima Sanje Polić i Kristijana Siroticha iz udruge „Koga briga“, humanitarna akcija rezultat je inicijative entuzijasta okupljenih oko Plivačkog kluba Forca koji su željeli pokazati da se uz dobru volju može napraviti značajna promjena za nečije živote i proširiti pozitivna energija i svijest o problemima, prenosi portal Moja Rijeka.

Zoran Grozdanov iz udruge Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) kazao je kako se u sklopu projekta „Moje mjesto pod suncem“ pomaže četrdeset dvoje siromašne djece kroz organizaciju svakodnevnih aktivnosti vezane uz stjecanje znanja, razvijanje vještina te emocionalnu i socijalnu podršku.

„Siromašna djeca su danas osuđena na društvenu marginalizaciju, život jednak njihovim roditeljima i ovisnost o socijalnim pomoćima, a mi im ovim projektom nastojimo dati svoj doprinos“, istaknuo je Grozdanov, kazavši kako siromaštvo ograničava razvoj djece i njihovih sposobnosti na više razina te izrazivši nadu u dobivanje adekvatnog prostora za nastavak rada s djecom i njihovim roditeljima.

Kristijan Sirotich kazao je kako će se humanitarna sredstva prikupljati i u petak, 24. 8. na plaži kod Stadiona Kantrida i bara „Morski prasac“, kada će se održati humanitarno natjecanje u kuhanju brudeta kojeg će ocjenjivati riječki kuhar Mate Janković. Porcije brudeta će se prodavati po cijeni od 15 kuna, a za sudjelovanje u timskom natjecanju u kuhanju i plivačkom polumaratonu može se prijaviti preko Facebook stranice i grupe naziva „Koga briga“.

Organizatori su kazali kako će ovu humanitarnu akciju podržati i fondacija „Podrži život“ iz Srbije čiji je rad usmjeren na adekvatno lječenje oboljele djece i unaprijeđenje njihove socijalne i zdravstvene zaštite, te dodali kako će osnivač ove fondacije, glumac Sergej Trifunović, svoju podršku akciji dati nastupom na plivačkom polumaratonu.

Donacije za ovu se akciju mogu uplatiti i na humanitarni račun akcije (IBAN: HR96 2340 0091 5109 5605 5, SWIFT kod: PBZGHR2X).

VIDEO DANA: SRAMOTAN POTEZ: Turisti iz kampera izbacili otpadne vode nasred riječke zaobilaznice!?