RADNICI „3. MAJA“ BEZ PLAĆE: Gradnja kasni, gubici se gomilaju, nedostaje materijala i opreme za rad

Sindikat ističe da se radnici 3. maja se sve više upućuju na terenski rad izvan brodogradilišta

Koordinacija Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata u Brodogradilištu 3. maj u četvrtak je, zbog neisplate plaće za srpanj, predala zahtjev za pokretanje procesa mirenja u sporu s poslodavcem, izvijestili su u četvrtak iz tog sindikata.

Opisujući stanje u 3. maju, iz sindikata ističu da je sve vidljiviji nedostatak materijala, profila, opreme i ostalog potrebnog za normalno odvijanje proizvodnje.

„Da apsurd bude veći, gradnje koje se grade u brodogradilištu sve više kasne i gomilaju sve veće gubitke“, naveli su ističući da se radnici 3. maja se sve više upućuju na terenski rad izvan brodogradilišta.

Smatraju da su „za nastalo stanje odgovorni Uprava i vlasnik, tj. dioničari u Puli koji su gurali glavu u pijesak negirajući da će se ovo dogoditi.“

Podsjećaju da su u Sindikatu metalaca od listopada 2017. predviđali da uskoro više neće biti novca za plaće te da su to ponovili i nedavno, nakon objave financijskih rezultata za prvih šest mjeseci. I dalje traže definiranje točne vizije opstanka 3. maja, izvan sadašnjeg vlasništva Uljanika d.d.

Prema podacima iz sindikata, plaće u 3. maju isplaćuju se do 15. u mjesecu, za oko 1320 radnika.

VIDEO DANA: SRAMOTAN POTEZ: Turisti iz kampera izbacili otpadne vode nasred riječke zaobilaznice!?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari