“KOGA BRIGA… ZA MATEA” Plivači-maratonci i Armada od humanitarne akcije načinili spektakl!

Danas poslijepodne održan je sportski dio humanitarne akcije „Koga briga.. za Matea“, plivački maraton u kojem su sudjelovali deseci plivača velikog srca, dok je upravo u tijeku večernji glazbeni program u beach-baru Morski prasac.

mateo7 bakljada
Plivači su se već u rano poslijepodne počeli okupljati na Biviju ispred Morskog prasca 2. Budući da maraton nije imao natjecateljski karakter, mogli su nastupiti svi ljudi dobre volje – sportaši, invalidi, rekreativci, kupači…

mateo0

Njih više desetaka stratalo je u utrku nešto oko predviđenih 17 sati, a morali su preplivati dionicu dugu oko 2,5 kilometra do plaže pored stadiona na Kantridi, ispred beach-bara Morsi prasac1.

mateo2
Tijekom utrke bodrili su ih mnogobrojni promatrači i organizatori utrke koji su pomno pazili na sigurnost svih uključenih, a pri dolasku na cilj kod stadiona Kantrida pripadnici Armade priredili su u čast sudionika pravi spektakl, bakljadu na moru!

mateo3
Podsjetimo, sav prihod od ove, ali i svih budućih akcija u okrviru programa „Koga briga.. za Matea“ ide u korist Matea Miletića, mladog riječkog plivača s invaliditetom i člana Plivačkog kluba osoba s invaliditetom “Forca”. Mateo 13. rujna putuje u njemački Karlsruhe na dvije teške i po život opasne operacije kralježnice.

mateo8
HZZO je odobrio operaciju i snosi troškove iste, ali ne participira u troškovima pratnje, koja je u njegovu slučaju neophodna jer riječ je o malodobnom djetetu. Budući da Mateova majka već tri godine nema stalnih primanja i nije u stanju sama financirati svoj boravak u Karlsruheu. Organizirana je humanitarna akciju “KOGA BRIGA.. za Matea” kojom se prikupljaju sredstva neophodna da Mateo uz bolničku ima i onu najvažniju – majčinsku skrb.
Incijatori akcije su Albert, Dennis i Sanja, stopostotni invalidi, članovi Plivačkog kluba “Forca”, a akciji se, između brojnih dobronamjernika, pridružuju Damir Čargonja Charlie i Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

Fotografije: facebook Igor Kramarsic; facebook Miljana Tomljenović Brusić

 

kogabriga

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views