“KOGA BRIGA… ZA MATEA” U subotu humanitarni plivački maraton i koncert za liječenje mladog plivača Matea Miletića

Mateo Miletić, mladi riječki plivač s invaliditetom i član Plivačkog kluba osoba s invaliditetom “Forca”, 13. rujna putuje u njemački Karlsruhe na dvije teške i po život opasne operacije kralježnice.

HZZO je odobrio operaciju i snosi troškove iste, ali ne participira u troškovima pratnje, koja je u njegovu slučaju neophodna jer riječ je o malodobnom djetetu. Budući da Mateova majka već tri godine nema stalnih primanja i nije u stanju sama financirati svoj boravak u Karlsruheu organizirat će se humanitarna akciju “KOGA BRIGA.. za Matea” kojom se prikupljaju sredstva neophodna da Mateo uz bolničku ima i onu najvažniju, majčinsku skrb.

Humanitarni plivački maraton i koncert nakon njega održat će se u subotu, 29. kolovoza. Start maratona zakazan je za 17.00 sati na Biviju ispred Morskog prasca 2, cilj na plaži pokraj stadiona na Kantridi ispred Morskog prasca 1, što je dionica duga 2,5 kilometra. Budući da maraton nema natjecateljski karakter na njemu mogu nastupiti svi ljudi dobre volje, sportaši, invalidi, rekreativci, kupači…

Incijatori akcije su Albert, Dennis i Sanja, stopostotni invalidi, članovi Plivačkog kluba “Forca”, a akciji se, između ostalih, pridružuju Damir Čargonja Charlie i Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari