MIROSLAV VRANKIĆ I SURADNICI

KOKOLINGO: U Rijeci predstavljena prva hrvatska digitalna logopedska vježbenica!

Miroslav VrankiĆ i njegovi kolege. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Miroslav Vrankić, doktor znanosti i redoviti profesor na Tehničkom fakultetu sveučilišta u Rijeci, zaslužan je za nekoliko tehnoloških pomagala koji uvelike olakšavaju život osobama s invaliditetom, a čak ga je i Google uvrstio među sto najvećih pokretača promjena u ovom dijelu Europe

Sve je počelo iz puke želje da spoji svoja bogata tehnička znanja s nečim što može zaista i pomoći ljudima, a nakon sustava za upravljanje domom i komunikatora za oboljele od ALS-a, na red je došla i logopedska terapija.

Logopedska terapija provodi se sa svrhom prevencije, habilitacije i rehabilitacije poremećaja komunikacije, jezika, govora i glasa od najranije dojenačke dobi pa sve do odrasle dobi. Logopedska terapija posebno je važna za djecu u razvoju, koja imaju najveće šanse za potpuno svladavanje poremećaja i prije ulaska u odraslu dob.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Ponukan navedenim, Miroslav Vrankić je sa svojim timom osmislio prvu hrvatsku logopedsku vježbenicu koju je nedavno predstavio Rijeci.

Simpatična vježbenica imena ” Koko i Srećko” namijenjena je djeci s artikulacijskim poremećajima, a važnu ulogu u njenom nastajanju odigrao je uspješni logoped Krešimir Perša.

Uz pomoć simpatičnih likova, djeca mogu uz nadzor roditelja vježbati izgovor glasova, riječi i rečenica, kao i jačati mišiće govornog aparata, a upravo je ova digitalna verzija moderne vježbenice puno fleksibilnija, multimedijalna i zabavnija za rad.

Miroslav Vrankić i logoped Krešimir Persa. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Valja napomenuti kako je stručni logoped i dalje nezamjenjiva pomoć u borbi s artikulacijskim poremećajima, no korištenje digitalne vježbenice Kokolingo pomoći će djetetu da itekako brže napreduje.

Mnogi roditelji ne želi da dijete gubi vrijeme čekajući početak terapije, stoga će korištenje ove digitalne vježbenice kod kuće znatno pomoći u vježbanju glasova, riječi i rečenica.

Više informacija, kao i samu vježbenicu, možete pronaći na službenoj stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari