SRETAN ROĐENDAN

„Kolibrići“ proslavili 20. rođendan

Članovi, voditelji, suradnici i prijatelji Radionice – igraonice za razvojnu podršku djeci „Kolibrići“ proslavili su 20. godina rada prigodnim okupljanjem u KD Zora. Igraonica – radionica djeluje pri Društvu „Naša djeca“ Opatija od 14. veljače 2002. godine i kroz nju je prošlo 116 mališana.

Čestitke su uputili dječja gradonačelnica Lucija Čerina i gradonačelnik Fernando Kirigin, a o radu tijekom 20 godina su govorili tajnica DND-a Sanja Škorić te voditelji „Kolibrića“ Ivone Šabarić Rubeša i Jadran Rubeša.

– Radionica – igraonica „Kolibrići“ jedan je od najdugovječnijih programa koji se nude u gradu Opatiji za razvojnu podršku djeci, a započeo je s djelovanjem na Valentinovo prije 20 godina u suradnji s američkom zakladom AED/USAD u sklopu projekta „Više od igre“. Danas nas, uz Grad Opatiju,  financijski prate i županija i resorno ministarstvo. Kroz program smo zahvaljujući donacijama udruga Lions i RTL pomaže djeci 2009. godine uredili logopedski kabinet, a kasnije i defektološki kabinet te senzorni kutak, zahvaljujući donacijama bivšeg gradonačelnika Amira Muzura i tvrtke Opatija 21, istaknula je Sanja Škorić.

VIDEO DANA:

– Kada smo krenuli s radom, na području cijele Hrvatske bilo je jako malo sličnih programa te smo napravili veliki iskorak. Drago mi je danas vidjeti djecu s kojom smo tada radili, danas mlade ljude, u gradu koji promiče njihovu uključenost i različitost, kazala je Ivone Šabarić Rubeša.

Gradonačelnik Fernando Kirigin istaknuo je kako je ovaj program pružio nadstandard u Opatiji te će Grad i dalje rado pružati podršku.

– Sudjelovao sam u radu „Kolibrića“ i kao zamjenik gradonačelnika te sam ponosan što sam pružio doprinos ovoj lijepoj priči koja traje već 20 godina, istaknuo je Kirigin te dodao kako je u pripremi projekt „Život u zajednici“ s ciljem unaprjeđenja uključenosti osoba s teškoćama.

Voditelj „Kolibrića“ Jadran Rubeša predstavio je Terapiju igrom, koja će se provoditi s malim polaznicima radionice i igraonice.

Čestitke je uputio i bivši gradonačelnik Ivo Dujmić koji je niz godina s veseljem podržavao rad „Kolibrića“ te im pružao potporu u radu.

Članice Dječjeg gradskog vijeća Lana i Veronika, koje često provode vrijeme u igri s „Kolibrićima“, pročitale su pjesmicu koju su im posvetile te pozvale sve prisutne da zajedno zapjevaju „Kad si sretan“.

Povodom 20. rođendana izdana je i prigodna monografija koju je predstavila autorica Sanja Škorić.

Druženje je završilo dodjelom zahvalnica svima koji su pomogli rad „Kolibrića“ te rezanjem slavljeničke torte, a obilježavanje obljetnice nastavlja se u utorak u DND-u uz predavanje za roditelje i radionicu za djecu i roditelje te u četvrtak, kada će članovi „Kolibrića“ svoj rođendan proslaviti uz pjesmu i ples.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari