LOKALNI IZBORI

Komadina demantira Kožića: Nismo slali brošure građanima

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Aktualni primorsko-goranski župan Zlatko Komadina (SDP) u ponedjeljak je demantirao navode aktualnog župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića da je Primorsko-goranska županija slala brošuru s mandatnim izvješćem na adrese stanovnicima županije.

“Primorsko-goranska županija nije slala brošuru s mandatnim izvješćem na adrese stanovnicima županije te ovim putem demantiramo navode gospodina Stjepana Kožića koji je u svojoj izjavi spomenuo župana Zlatka Komadinu u sklopu rasprave sa svojim protukandidatom, Mihaelom Zmajlovićem, na izborima za župana”, stoji u priopćenju iz kabineta župana Komadine.

Istaknuli su kako je župan Komadina, iako je to bilo u planu nabave, osobno zabranio tiskanje i distribuiranje brošure građanima kako bi se izbjegle polemike o tome da se brošura tiska u predizborne svrhe.

“Izvješće je objavljeno na internetskoj stranici Primorsko-goranske županije i kao takvo dostupno je svim zainteresiranim građanima čime je ispunjena obveza informiranja javnosti”, izvijestili su.

Mandatno izvješće Primorsko-goranske županije tiskano je u nakladi od 200 primjeraka i dobili su je članovi Županijske skupštine i stručne službe te ravnatelji županijskih institucija čiji su programi i projekti također sastavni dio tog izvješća.

Kandidat SDP-a i HSS-a za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u nedjelju je izjavio da je Kožića prijavio DORH-u i izbornim povjerenstvima, jer je iskoristio javna sredstva za dio svoje izborne promidžbe, i to za vanjsko oglašavanje, jumbo plakate i brošuru “Zagrebačka županija” koja je podijeljena na 100.000 adresa u toj županiji.

Koalicija HDZ-a, Stjepan Kožić – Nezavisna lista, BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a, čiji je Kožić kandidat, odmah je oštro odbacila takve optužbe, istaknuvši da je kampanju financirala zajedničkim novcem i da se kreditno zadužila, te da je Zagrebačka županija sličnu brošura tiskala i distribuirala i prije četiri godine kada je župana Kožića podržavao SDP. (hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari