Komadina: “Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i širenja netrpeljivosti”

“PGŽ je otvorena i tolerantna sredina te oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i širenja netrpeljivosti”, izjavio je danas župan Zlatko Komadina

Župan je oštro osudio svaki oblik nasilja, koje je u našem društvu očito u porastu, te pozvao na jače sankcioniranje takvih pojava, pa i izmjene zakonodavstva.

“Naša Županija poznata je kao otvorena, tolerantna i multikulturalna sredina a incidenti koji u sebi sadrže mržnju i nacionalnu netrpeljivost, nedopustivi su“, rekao je župan te dodao kako reakcija na nasilje u Hrvatskoj najčešće nema, onda si pojedinci dopuštaju takvo ponašanje.

Turistički rezultati u kolovozu pokazuju blagi rast

“Turistički rezultati u kolovozu pokazuju blagi rast koji će „pokriti“ mali minus iz srpnja i u konačnici očekujemo da će ovogodišnja sezona po brojkama biti na razini lanjske”, rekao je otvarajući današnji press kolegij župan Komadina.

Dodao je da je Kvarner s obzirom na smještajne kapacitete očito dosegao svoj maksimum i da treba nastaviti s podizanjem kvalitete ukupnih turističkih usluga.

Također je rekao kako se bliži početak nove školske godine te da će svi objekti koji su tijekom ljeta bili u fazi obnove i uređenja biti spremni za početak nastave. Najavio je također i da je za potrebe prijevoza učenika osnovnoj školi u Klani nabavljen kombi koji će im biti uručen prvog dana nastave.

3.maj ide u pravcu poslovnog oporavka?

U osvrtu na aktualna događanja izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je 3.maj dobio državno jamstvo za kreditno zaduženje što će omogućiti završetak novogradnji, podmirenje dijela duga prema vjerovnicima i radnicima, te dodao kako želi vjerovati da 3.maj ide u pravcu poslovnog oporavka.

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar najavila je će Županijska skupština na prvoj sjednici u rujnu raspravljati o odlukama vezanim uz izmjene „turističkih zakona“, a jedna od njih je utvrđivanje visine turističkih pristojbi za slijedeću godinu. O tome su se već izjasnile turističke zajednice općina i gradova u PGŽ koje traže da pristojbe ostanu na razini ovogodišnjih a to je u prosjeku 10 kuna po danu.

U PGŽ 2.306 prvašića

Pročelnica za školstvo Edita Stilin najavila je da će prema utvrđenom kalendaru nova školska godina u PGŽ započeti 9.rujna te da će prvi put u školske klupe sjesti 2.306 učenika.

U prve razrede srednjih škola do sada je upisano 2.470 učenika a za treći upisni rok ostalo je slobodno još 418 mjesta.

Naglasila je da su mjesta popunjena u svim gimnazijskim programima kao i programima 5 četverogodišnjih strukovnih škola.

Rekla je također da će osim škole u Klani novi kombi za prijevoz učenika dobiti i osnovna škola u Fužinama.

Dodala je da su tijekom ljeta obavljeni investicijski zahvati na 60 školskih objekata te da će svi radovi biti dovršeni do početka nastave. Što se tiče kapitalnih investicija naglasila je kako su započeli radovi na dogradnji osnovne škole u Matuljima a da je u tijeku rekonstrukcija i dogradnja osnovne škole u Dražicama.

Stanje na Marišćini

Na pitanje novinare o stanju na Marišćini, župan je rekao da je novi ravnatelj izabran kako bi sanirao situaciju, te izrazio žaljene zbog problema neugodnih mirisa koji otežavaju život mještana Marčelja.

Dodao je da je od uprave Eko plusa dobio informacije kako je zaustavljen prihvat pojedinih kategorija otpada što je rezultiralo smanjenjem emisija sumporovodika. Problem je bio otpad a njega moraju riješiti gradovi i općine izgradnjom kompostana, naglasio je župan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari