SREĆOM, BEZ MATERIJALNE ŠTETE

Komadina: ‘Puno građana zvalo zbog potresa, zvao je i Plenković i pitao ako treba pomoći’

Župan Zlatko Komadina na početku redovitog susreta s novinarima izvijestio je kako, prema izvješćima nadležnih službi, nema ozlijeđenih niti prijavljene materijalne štete uslijed potresa koji su u jutarnjim satima u nedjelju pogodili područje Primorsko-goranske županije i grada Senja

„Potres je bio poprilično jak i kratko je trajao, ali je izazvao dosta neugodnosti među građanima. Bilo je puno poziva prema Centru 112. Zvao je i premijer Andrej Plenković ukoliko je potrebna pomoć“, rekao je župan.

Dodao je kako je u Strossmayerovoj ulici u Rijeci pao dio s krova, no, srećom nije bilo prolaznika.

Podsjetimo, prvi potres zabilježen je s epicentrom nedaleko Fužina, oko 20 km jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.

Dvadesetak minuta kasnije u 10.43h, zabilježena su još dva slaba potresa. Jedan je epicentar imao oko 10 km južno-jugoistočno od Senja, a magnituda mu je iznosila 2.5, dok je drugi naknadni potres s epicentrom kod Fužina, magnitude 2.7.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari