NOVO VODSTVO STRANKE

Zdravko Ivanković novi predsjednik Liste za Rijeku: ‘Stranka ostaje vjeran zagovornik interesa građana Rijeke i Kvarnera’

“Stranka u cijelosti kreće u političku bitku za bolju Rijeku, za uređen grad, za grad novih i kvalitetnih radnih mjesta, za rast stanovništva, za očuvanje riječkih vrijednosti i identiteta”, poručili su iz Liste za Rijeku.

Na sjednici Predsjedništva stranke Lista za Rijeku održanoj 12. ožujka 2024., jednoglasno je, na osnovu predloženog novog programa rada, za novog predsjednika stranke izabran Zdravko Ivanković a za dopredsjednike Danko Švorinić i Laura Marchig

Zdravko Ivanković je po zanimanju liječnik, specijalist transfuziologije i magistar znanosti.

“Stranka Lista za Rijeku ostaje vjeran i vjerodostojan zagovornik interesa građana Rijeke i Kvarnera kojima je služila aktivnim sudjelovanjem u više saziva Gradskog vijeća Grada Rijeke te brojnim inicijativama u životu našeg grada.”, poručio je s konferencije za medije novizabrani predsjednik stranke.

Iz Liste za Rijeku navode i sljedeće:

“Lista za Rijeku se definira kao stranka centra s liberalnom tendencijom, zagovarajući uvijek slobodu i demokraciju uz odgovornost, multikulturalnost, suživot, antitotalitarizam, solidarnost, toleranciju i poštenje. Kao takva, stranka ima široki potencijal suradnje s drugim političkim strankama i organizacijama u lijevoj i desnoj poziciji centra, a koje djeluju za dobrobit građana Rijeke, s izuzetkom totalitarnih i populističkih opcija. U svom radu stranka će i dalje usko surađivati sa strankom Kvarnerska inicijativa koja na području Primorsko goranske županije zastupa temeljno ista ideologijska stajališta.

Novi program rada

Prema novom programu rada, djelovanje stranke će se poglavito usmjeriti na opće interese građana Rijeke, bez obzira na nacionalnu pripadnost, vjeru, obrazovanje i druge osobne značajke, uz žarište interesa na ekonomskim pitanjima i organizaciji života u gradu Rijeci.

Stranka Lista za Rijeku će i dalje sudjelovati u radu organizacija koje promiču posebne vrijednosti našeg grada i decentralizaciju društva u cijelosti, no pritom raditi protiv izolacionizma i parcijalnih aktivnosti koje bi mogle štetiti općim interesima našeg grada i građana.

Stranka u cijelosti kreće u političku bitku za bolju Rijeku, za uređen grad, za grad novih i kvalitetnih radnih mjesta, za rast stanovništva, za očuvanje riječkih vrijednosti i identiteta. Smatramo da grad Rijeka treba ovakvu gradsku stranku, koja će se boriti i izboriti isključivo za riječke interese.

Stranka Lista za Rijeku sigurna je da će ojačano vodstvo Stranke i njen novi program unijeti snažan vjetar u jedra Stranke i život Grada Rijeke uopće.”

Zdravko Ivanković – biografija

Zdravko Ivanković rođen je u Rijeci gdje pohađao osnovno i srednješkolsko obrazovanje. Diplomirao je na riječkom Medicinskom fakultetu. U Zagrebu završava specijalizaciju transfuziologije i postdiplomski studij, stječući naziv magistra znanosti.

Nakon bogate profesionalne karijere, koja uključuje dugogodišnji rad u University of Connecticut u SAD, Kliničkom centru Zagreb i poznatoj švicarskoj farmaceutskoj kući, 2023. godine odlazi u mirovinu s mjesta pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke no nastavlja i dalje brojne osobne angažmane u medicini i sportu, a svakako u punom opsegu i u stranci Lista za Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari