KOMEMORACIJA ZA KORADA VUJNOVIĆA Obersnel: „Rijeka je bila njegov klub, a stadion njegov drugi dom“

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je komemoracija za Korada Vujnovića, sportskog novinara Radio Rijeke, koji je preminuo u 48. godini života

Vrstan novinar, cijenjen među svojim kolegama i suradnicima, Vujnović s puno strasti i ljubavi pratio je nogometna zbivanja u našem gradu.

Od Korada Vujnovića su se oprostili obitelj, prijatelji i kolege, a pozdravne govore uputili su glavni urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka Ivan Mance, glasnogovornik Kluba navijača Armada Denis Povh te Dora Vujnović, kći Korada Vujnovića.

Glavni urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić govorio je o Koradu Vujnoviću prvenstveno kao o prijatelju, a onda o nenadoknadivom kolegi.

„Sjajan novinar, profesionalac u svakom trenutku, voljeni otac, suprug, vjeran prijatelj kakav se nađe, ako imate sreće, samo par puta u životu,“ kazao je Čemeljić.

Izražavajući sućut obitelji i prijateljima, gradonačelnik Obersnel kazao je kako Korado je bio velik profesionalac koji je sa zavidnom lakoćom osvajao srca svojih slušatelja, dijeleći s njima svoju ljubav prema sportu, gradu i omiljenom mu klubu.

„Rijeka je bila njegov klub, a stadion njegov drugi dom. Kantrida je jednostavno bila njegova velika ljubav još od djetinjstva, kao i Armada uz koju je odrastao. Kantrida i Rujevica ostale su bez velikog čovjeka i velikog prijatelja. Bez prepoznatljivog glasa, koji je od prve do zadnje minute pratio svaki korak Rijekinih igrača,“ kazao je gradonačelnik Obersnel.

U ime HNK Rijeke, od novinara koji je profesionalno pratio rad kluba oprostio se zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka Ivan Mance, istaknuvši Koradovu ulogu u prošlogodišnjem osvajanju prvenstva.

„Korado je cijelu sezonu fantastično balansirao između novinarske znatiželje, obveze prema svojim slušateljima i životne želje da njegov klub postane prvak, stavivši u tim momentima svoj voljeni klub iznad svih i držeći mir među navijačima i igračima u nekim kriznim trenucima, koje smo imali u prošloj sezoni,“ kazao je Mance, dok je u ime navijača Povh zahvalio svima koji su za Korada zapalili svijeću pod stijenama Kantride.

U ime svoje majke Silvije, sestre Lede i bake, Koradova kći Dora zahvalila se Gradu Rijeci, Radio Rijeci i klubu na iskazanoj potpori.

„Čuli ste dosta o njemu s profesionalne strane i prijatelju, ali mislim da smo nas četiri izgubile najviše – najboljeg prijatelja kojeg smo imale privilegiju zvati tatom, mužem i sinom,“ kazala je Dora.

Nakon komemoracije, u Gradskoj vijećnici otvorena je knjiga sućuti.

Posljednji ispraćaj održat će se u ponedjeljak, 19. veljače, u 15 sati, na Gradskom groblju Kastav.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views