POTPISANI UGOVORI: Grad Rijeka za stipendiranje 66 vrhunskih riječkih sportaša izdvojio 850 tisuća kuna

Dodjeljivanje stipendija, s jedne strane, predstavlja nagradu za vrhunske rezultate te poticaj za nova postignuća, a s druge strane, u društvu se promoviraju vrijednosti koje njeguju vrhunski sportaši

U Gradskoj vijećnici održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju s vrhunskim riječkim sportašima. Pravo na stipendiju u ovoj je godini ostvarilo 66 sportaša koji su ostvarili značajne rezultate u 16 sportskih grana i za čije stipendije Grad Rijeka u 2018. godini izdvaja 850 tisuća kuna, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Za sportske stipendije godišnje se izdvaja 850 tisuća kuna

Dodjeljivanje stipendija, s jedne strane, predstavlja nagradu za vrhunske rezultate te poticaj za nova postignuća, a s druge strane, u društvu se promoviraju vrijednosti koje njeguju vrhunski sportaši, među ostalim i potrebu za velikim odricanjem i trudom za postizanje izvanrednih rezultata.

Obersnel: „Hvala Vam na vašem trudu i angažmanu“

Čestitke na ostvarenim vrhunskim sportskim rezultatima na temelju kojih su ostvarili mogućnost primanja stipendije ovogodišnjim stipendistima uputio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

„Hvala Vam na vašem trudu i angažmanu, čemu su pridonijeli i vaši treneri, klubovi i obitelji, jer bez zajedničke sinergije ne bi bilo ni vrhunskih rezultata. Posebno me veseli što je iz godinu u godinu broj stipendista konstantan, što znači da postoji i konstanta u postizanju sportskih uspjeha,“ poručio je gradonačelnik Obersnel.

Grad Rijeka vrhunske sportaše stipendira svake godine putem Programa javnih potreba u sportu, a samo u zadnjih 11 godina za stipendije je izdvojeno 13.350.000,00 milijuna kuna, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Za cjelokupan program javnih potreba u sportu, koji uključuje financiranje niza aktivnosti, u ovoj godini izdvojit će se 15.985.000,00 milijuna kuna. Uz ova sredstva, Grad Rijeka izdvaja i više od 40 milijuna kuna za potrebe funkcioniranja sportskih objekata koje klubovi koriste bez naknade za provedbu svojih programa. Za financiranje cjelokupnog sustava sporta posljednjih je deset godina Grad Rijeka izdvojio je više od 850 milijuna kuna.

Ugovore potpisalo 66 vrhunskih sportaša

Program Javnih potreba u sportu

Program Javnih potreba u sportu, a time i dodjela stipendija, provodi se putem Zajednice sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez”, na čijem je čelu cijenjeni vrhunski sportaš, olimpijac i bivši reprezentativac Samir Barać.

Podsjetio je kako su ove godine povećana izdvajanja za Program javnih potreba u sportu povećana, čime se ujedno želi zadržati sportske talente u Rijeci. Mnogi dosadašnji riječki stipendisti ostvarili su, dodao je, značajne sportske rezultate.

Kolak: „Svaka podrška nam jako puno znači“

U ime svih stipendista Gradu Rijeci i Riječkom sportskom savezu na potpori se zahvalila zlatna olimpijka Sara Kolak.

„Svaka podrška i svaka stipendija nam jako puno znači – tom stipendijom ulažemo u sebe, svake godine postižući sve bolje i bolje rezultate,“ kazala je Kolak, zaželjevši svim sportašima što manje ozljeda i što više sportskih uspjeha u 2018. godini.

Stipendija se sportašima dodjeljuje mjesečno, a iznos i trajanje naknade ovisi o postignutim rezultatima. Tako stipendija za rezultate 1. razreda iznosi 2.400,00 kuna mjesečno za pojedinačni rezultat, odnosno 1.600,00 za ekipni rezultat, a pravo na naknadu traje 4 godine, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Vrhunski sportaši danas potpisali ugovore za 2018. godinu

Potpora za rezultate 2. razreda iznosi 1.500,00 kuna mjesečno za pojedinačni rezultat odnosno 1.000,00 za ekipni rezultat, a pravo na naknadu traje 2 godine. Jednogodišnja naknada isplaćuje se za rezultate 3. razreda, s time da se pojedinačni rezultat podupire sa 600,00 kuna mjesečno, a ekipni s 400,00 kuna.

Ostvareni rezultati

Rezultati 1. i 2. razreda su u pravilu velika rezultatska postignuća na velikim međunarodnim natjecanjima (olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva i kupovi i sl.), dok su rezultati 3. razreda nešto niži plasmani na međunarodnim natjecanjima i osvajanje prvih mjesta na državnim prvenstvima i kupovima.

Rezultate 1. razreda ostvarili su Sara Kolak iz Atletskog kluba “Kvarner“, Ana Znaor iz Kick-boxing kluba “Sušak”, Sanja Jovanović iz Plivačkog kluba “Primorje Croatia osiguranje“, Ljiljana Peroš, Marija Zver, Milana Pavlic, Ana Jambrović, Mirna Bosak, Iva Cindrić i Tamara Sinković iz Kuglačkog kluba “Mlaka“, Snježana Pejčić iz Streljačkog kluba “Lokomotiva”, Ivan Šarić iz Šahovskog kluba “Liburnija“, Marin Bosiočić iz Šahovskog kluba “Rijeka“ te Zlatko Vučenović iz Sportskog kluba slijepih Rijeka.

Rezultate 2. razreda ostvarili su Kristian Benedetti i Andrej Gudac iz Kick boxing kluba “Sušak“, Bruno Kraljić iz Boćarskog kluba “Vargon“, Matea Juričić, Ivana Neralić i Vanesa Bogdanović iz Kuglačkog kluba “Mlaka“, Marina i Filip Barac Karate kluba “Zamet“, Mislav Sever iz Plivačkog kluba “Primorje Croatia osiguranje“, Sara Siddiqui iz Karate kluba “Delta“, Lovro Paparić i Fran Čubranić iz Vaterpolo kluba “Primorje EB“, Ena Cvitan i Jadranko Plenča iz Šahovskog kluba “Liburnija“ te Vedran Dumenčić i Villiam Jelušić iz Sportskog kluba slijepih Rijeka.

Rezultate 3. razreda ostvarili su Noah Luca Matacun, Ivan Vujević, Marino Dotlić, Ivan Dračar, Matjaž Štafanel, Zoran Žilić te Franja Želimorski iz Atletskog kluba “Kvarner“, Daniel Ivaničić iz Atletskog kluba “Liburnija“, Leo Cvetković iz Boxing kluba “Team Predator“, Boran Berak i Alessandra Hasani iz Karate kluba “TAD – Rijeka“, Marina Bašić Palković i Nika Grubišić iz Kuglačkog kluba “Mlaka“, Lovro Draginić i David Čustić iz Plivačkog kluba “Rijeka“, Ana Matković, Marin Ercegović, Antonio Rajković, Ana Herceg, Ema Krajinović, Noa Kovačić i Andrej Ivanović iz Plivačkog kluba “Primorje CO“, Anton Hrvatin i Eda Škorić iz Plivačkog kluba “Nevera“, Korino Prijić iz Kluba dizača utega “Kvarner“, Marija Siladjev iz Streljačkog kluba “Lokomotiva“, Tihana Iveković i Patricija Vujnović iz Šahovskog kluba “Liburnija“, Ana Berke i Sven Tica iz Šahovskog kluba “Draga“, Vid Stipković iz Ronilačkog kluba “Nevera“, Rebecca Domika iz Sinkro kluba “Primorje AM“, William Vukelić iz Skijaškog kluba “Kvarner 2001”, Ida Štimac i Leona Popović iz Skijaškog kluba ”Rijeka “te Kristina Šokčević iz Streljačkog saveza gluhih Galeb.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari