OPROŠTAJ OD VELIKANA

KOMEMORACIJA ZA O. RIVETTIJA Obersnel: “Orlando je bio istinski, pravi Riječanin. Po njemu je Rijeka postala prepoznatljiva“

Foto: Grad Rijeka

U Centru Zamet komemoracijom je odana počast preminulom doajenu sportskog novinarstva, Orlandu Rivettiju

Od Orlanda Rivettija, koji je u nedjelju, 18. listopada preminuo u 69. godini, oprostili su se obitelj, prijatelji i kolege.

Izrazivši sućut obitelji, supruzi Mariji te sinovima Igoru i Alenu, riječki gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je teško prihvatiti činjenicu da Orlando Rivetti više nije među nama i da se više nećemo susresti s njegovim osmijehom, njegovim pozdravom, vedrinom, njegovim legendarnim brkom.

Obersnel: Orlando je bio vrstan novinar, sportski djelatnik, cijenjen među svojim kolegama i suradnicima

„Vrstan novinar, sportski djelatnik, cijenjen među svojim kolegama i suradnicima, s puno strasti i ljubavi pratio je sportska zbivanja u našem gradu. Jer Orlando je bio veliki profesionalac koji je sa zavidnom lakoćom osvajao srca svojih gledatelja i čitatelja dijeleći s njima svoju ljubav prema sportu, gradu i omiljenom mu Klubu. Orlando je bio istinski, pravi Riječanin, ali i čovjek po kojem je Rijeka, s vremenom postala prepoznatljiva“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

O Orlandu Rivettiju nije govorio samo kao gradonačelnik, već i kao prijatelj s kojim je na nedjeljnim kavama razmjenjivao mišljenja, od sportskih do svakodnevnih tema.

„Orlando će nedostajati svima nama koji smo ga poznavali kao iznimnog i osebujnog čovjeka, jedinstvenog duha, energičnog, upornog i aktivnog u svim segmentima sportskoga i društvenog života Rijeke“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Jura Ozmec je u ime Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog zbora sportskih novinara istaknuo veličinu Orlanda Rivettija, jedan od posljednjih predstavnika klasičnog hrvatskog sportskog novinarstva.

Komemoracija za doajena sportskog novinarstva

„Hvala ti što si ostavio ogroman i osjetan utisak u riječkom i hrvatskom sportskom novinarstvu, hvala ti što sam i sam imao priliku biti dio svijeta u kojem je bilo dovoljno reći samo Orlando, a da svi znaju o kome se radi“, kazao je Ozmec.

U ime HNK Rijeke, zamjenik sportskog direktora Ivan Mance istaknuo je kako Orlandovom smrću kao „nije otišao samo jedan čovjek, nego kao da je umro cijeli naš grad“. U ime Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić je istaknuo veliko nasljeđe koje je ostalo nakon godina sportskog rada Orlanda Rivettija.

Orlando Rivetti se u preko 40 godina bavljenja novinarstvom etablirao kao kroničar zbivanja u Rijeci i na Kvarneru. Bio je jedan od vodećih nogometnih i košarkaških novinara u Hrvatskoj, a izvještavao je s brojnih europskih i svjetskih prvenstava te Olimpijskih igara. Pisao je za La Voce, Novi list, Jutarnji list, Sportplus, Sportske novosti te uređivao i vodio emisiju “Orlando” na Kanalu Ri.

Godine 2012. dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara. Godišnju nagradu Grada Rijeke dobio je 2000. godine za doprinos afirmaciji sportskog novinarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari