KOMENTAR NEVENA ŠANTIĆA

(KOMENTAR) Jelena Roganović treba i dalje liječiti djecu. Njezin odnos prema malim pacijentima se ne može glumiti

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Kakav god “grijeh” počinila, i kakav god da bude ishod ovog “slučaja”, Jelena Roganović trebala bi i dalje liječiti djecu, raditi ono što najbolje zna i umije na radost svojih pacijenata.

Piše: Neven Šantić

O Jeleni Roganović sam godinama slušao i čitao hvalospjeve kao odličnoj liječnici, stručnjakinji koja je brojnoj djeci olakšala borbu s teškom bolešću, mnogima od njih spasila i život. U tom trenutcima sam znao pomisliti kako smo ipak sredina koja zna prepoznati, a što je još važnije to i javno obznaniti, one među nama koji se izdvajaju kvalitetnim i predanim radom.

Bilo mi je dovoljno da jednom, kada je krajem (ne mogu se točno sjetiti koje) godine Kanal Ri organizirao humanitarnu akciju za djecu s Odjela za onkologiju bolnice na Kantridi, vidim i osjetim odnos doktorice Roganović i njenih pacijenata (zajedno s njihovim roditeljima) da mi sve postane jasno.

To je bilo nešto posebno. Na odjelu za najteže male bolesnike bilo je veselo. Čuo se smijeh i međusobno zadirkivanje mališana koji su na takvom odjelu povezani kao na malo kojem drugom. Tu nije bilo “službene distance” liječnika i pacijenta, tu je prevladavala iskrena briga liječnice i iskreno poštovanje djece. Da ne zazvuči patetično, bilo je tu i iskre međusobne ljubavi. A to se ne može glumiti.

Ne znam razloge zašto je Jelena Roganović smijenjena s mjesta šefice pedijatrije bolnice na Kantridi, niti zašto joj moguće prijeti i otkaz. I ona i ravnatelj KBC-a odlučili su šutjeti dok se, pretpostavljam, ne okonča disciplinski postupak ili nešto slično tome. I to valja poštovati.

Ipak, kakav god “grijeh” počinila, i kakav god da bude ishod ovog “slučaja”, Jelena Roganović trebala bi i dalje liječiti djecu, raditi ono što najbolje zna i umije na radost svojih pacijenata.

Premali je Rijeka grad, premala je ova regija iz koje stižu pacijenti na Kantridu, a da bi se olako i ishitreno odricali svojih naboljih stručnjaka.

Jelena Roganović svakako je jedna od njih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views