VELIKI JUBILEJ

Krčka srednja škola proslavila stotu obljetnicu; Predstavljena monografija škole i izložba starih fotografija

U krčkoj Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir održana je prigodna svečanost povodom obilježavanja stote obljetnice srednjoškolskog obrazovanja na otoku Krku, a tim povodom predstavljena je monografija Škole, te izložba starih fotografija.

„Iako na različitim lokacijama, pod raznim nazivima i s različitim sastavom prosvjetnog kadra, krčka škola, kao sljednica Male realne gimnazije, bila je i ostala institucijom za koju njeni današnji polaznici, kao i oni koji je vode, vole reći da je srce otoka Krka, mjesto koje okuplja i obrazuje mlade otočanke i otočane te iz godine u godinu gradi nove generacije onih koji nose i razvijaju cjelokupnu lokalnu zajednicu, a s njom i gospodarstvo otoka Krka, kazala je u uvodnom obraćanju ravnateljica, prof. Đurđica Cvitkušić.

VIDEO DANA:

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir proglašavana je najboljom srednjom školom na području PGŽ-a te jednim od najuspješnijih nositelja brojnih međunarodnih edukativnih programa i projekata, a zamjenica Župana Marina Medarić istaknula je upravo znanje i obrazovanje kao ključne društvene pokretače razvoja.

“Primorsko-goranska županija, kao osnivač škole, takvim iskoracima uvijek je davala punu podršku i izuzetno smo ponosni što su naše škole po dostignutom standardu u samom hrvatskom vrhu”, zaključila je zamjenica Župana obraćanje na prigodnoj svečanosti, a kojoj je prisustvovala i resorna pročelnica Edita Stilin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari