KOMENTAR: Ne talasaj Miško!

Nisam baš neki zaljubljenik u nogomet kao moj kolega Robert Zeneral, a projekt NK Rijeke gledam više iz prizme osobe koja istinski voli ovaj grad i želi da se on trgne iz sna, stoga posljednja događanja oko NK RIJEKE ne mogu ne komentirati!

Uznemiren i to jako rekoh sebi – najebali smo! Čitajući nedjeljne novine u svom omiljenom riječkom kafiću, naslovi koji vrište, otimaju nam našu Rijeku! Navodno neki gadni pokvarenjak, kamufliran poput najlukavije lisice, planira oteti ovom gradu najljepše što ima! I nema mi druge nego narod dignuti na noge, proglas napisati, oblijepiti drvored od Bivia do Pećina, cijeli Bulevard i pokoje stablo na Kozali i Vojaku.

A situacija je krajnje ozbiljna. No krenimo redom. Prije par godina naš lokalni loptački klub krenuo je putem Varteksa, Šibenika, Kamen Ingrada i Primorca iz Strobeča, iz Prve lige ravno do dna, ko u onoj pjesmi nekog pjevača koji sada nije bitan. Ko ni klub, da nije čudom spašen, ostavljen od svih, bez novaca, bez para i bez love. E da, zaboravih reći ime tog kluba je Nk Rijeka, ili Hnk Rijeka, ne znam više, ali nebitno u ovoj priči. Vratimo se na bitno, na lopove, lupeže i pokvarenjake.

Legenda kaže da su neka dva lika u jednoj zimskoj noći, bez para sjela u neko skromno vozilo i nekako se tiho i da ih nitko ne vidi dogegali do druge obale susjedne Italije poput Marca Pola, od Venecije do Genove prije kojeg stoljeća. I kako to u filmovima biva, ušetali u neku kafanu i našli se, u dimu cigareta s nekim čudacima. Mutnim ljudima. Na salveti im nacrtali poslovni plan, ono milijun, dva i imate klub u Europi! Samo trebate 5-6 milijuna platiti državi poreznog duga, koi milijun isplatiti dugove dobavljačima, milionček dva, dobro možda koi više po sezoni za igrače, trenere, školu nogometa, savez, zaposlenike i to je to! Naravno sve eura. Deal!

001-Stadion-Kantrida-suton

Eh, naravno, već tada je bilo jasno da tu nema računice i da je to neka Baroš-Maroš priča! Nije naš narod glup, osim onih koji su nabili dugove, skužio je narod u kojem grmu se krije zec a tko je lisica. Da pojasnim, cilj je jasan! Rijeka, sad mislim na grad, je zadnji preostali plijen privatizacije! Zadnji žeton za veliku igru. Po već uhodanom obrascu treba devastirati da bi se jeftino preuzelo i naravno obogatilo. U ovoj državi do savršenstva razrađeni koncept. I tu dolazimo do ključa odnosno kvake 22. Grad je vrlo uspješno odradio svoj dio posla. Sjebao je, što sam, što uz pomoć države, sve u radijusu od 7 kilometara od gradske ure na Korzu.

Stisak ruke, meni klub tebi nešto gradskih parcela i to je to. Eto to je prvi dio priče, slijedi red Stuttgarta, red Hajdukom, red Europe, pa red Hajduka, red Dinama i kup, pa red Europe. Pa desetak A reprezentativca, Sharbini kontra Mesija, Kramarić i ostalo. Nastavno, devastacija ponosa grada SC Lovorke K., pretvaranje centra u nekakav trening kamp i to. Jer svaki lupež mora imati jazbinu iznad grada!

015-Stadion-Kantrida-dan

No ono što slijedi je doista strašno. Lupež-negativac planira devastirati ono najljepše što imamo u ovom gradu! Na sto godina netaknutoj Kantridi planira izgraditi još jedan stadion! Koji bezobrazluk! I to za 15.000 gledatelja. Navodno je rađen proračun da za održavanje Rujevice i Kantride treba izgraditi trgovački centar od 21.000 m2 pa rentat. Pošteno, jedan kvadratni metar po jednom gledatelju. I to nije sve, jer se planira izgraditi i nekakav hotel?! Ako znamo da je zadnji hotel u Rijeci izgrađen 1936. onda je to doista uvreda gradu, tradiciji i svima nama. Definirao bih to kao nametanje poduzetništva građanima Rijeke. Ili možda izravno vrijeđanje onih koji već 70 uspješno ne rade ništa. A priznati ćete to ipak treba znati. Uz sve to, uz tu suludu gradnju stadiona, terena, dućana, hotela i ostalih pizdarija taj lupež planira oteti na našoj Kantridi i plažu za pse! Dakle najebali su i naši kućni ljubimci. Ni krivi ni dužni (ko grad). A ko ne voli pse ne voli ni ljude. Tako jasno.

bazen_simulacija1
Novi bazen otplaćuju građani Rijeke

No ono što posebno vrijeđa je što lupež sve to planira napraviti svojim novcem?! WTF! Šta naš novac smrdi, šta mi smrdimo? Poznata priča o kunama, eurima i švicarcima. Zašto se sve to ne gradi novcem poreznih obveznika? Ko u Splitu! Pokucaš na Banovinu i 40 milijuna je tvoje. Na ovaj način se omalovažava grad i država! Jer grad je svojim novcem izgradio bazene i dvorane po gradu, omogućio svima nama da vrijedno i pažljivo otplaćujemo sve preuzete obaveze. Jednostavno grad nas je zadužio! A mi to znamo cijeniti i svoje dugove u četverogodišnjim anuitetima vraćamo.

I zato građani Rijeke pamet u glavu! Zaustavite lupeža jer bi se NEŠTO moglo dogoditi u gradu! A hvala Bogu u ovom gradu se ništa nije dogodilo od tamo ’40. i neke do danas. I neka tako i ostane. Ne talasaj Miško!

Naravno, pod time mislim i želim reći: “ NE NASJEDAJMO NA PRIČE KOJE NAM SERVIRAJU ONI KOJI NE VOLE RIJEKU, NI GRAD NI KLUB!”

I za kraj, želimo li novi stadion ili ne? Želimo li da i njega otplaćujemo ili smatramo da grad treba ulagati u npr. novu bolnicu? Razmislite i odgovorite na pitanje u našoj anketi. Ali molim.. Samo oni koji vole Rijeku!

[yop_poll id=”4″]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari