MEDICINSKA ŠKOLA U NOVOM PROSTORU Uređeno 18 učionica sa 6 specijaliziranih kabineta

Medicinska škola preseljena je nakon niza godina podstanarstva u Sušačkoj gimnaziji, u novi prostor od 5300 kvadratnih metara, čime će se omogućit unapređenje kvalitete obrazovnog procesa učenika medicinske škole. U tim prostorima dosad je bila smještena Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja, koja se preselila u zgradu koju zajednički koriste Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja i Prometna škola.

medicinska-skola

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima, ravnateljem Alenom Vukelićem, profesorima i učenicima obišao je danas nove prostore Medicinske škole.

medic2

Župan Komadina istaknuo je kako je obzirom na stečene uvjete za mogućnost korištenja ove zgrade dužnost Županije bila osigurati adekvatne prostore najvećoj strukovnoj srednjoj školi u Županiji, te je to ujedno nakon par desetljeća i prva nova srednja škola ovog karaktera. Pritom se Komadina nadovezao kako su Strojarsko brodograđevnoj školi, koja nije imala dovoljno učenika za prostore ove velike zgrade s obzirom na sve manje interesa koje vlada za proizvodna zanimanja, uređeni novi adekvatni prostori.

medic5

Župan je izjavio kako je u zadnje četiri godine uloženo oko 10 milijuna kuna u renoviranje zgrade, pa je tako promijenjena fasada, stolarija i krov, izvršeno je unutrašnje uređenje s kompletnim obrtničko-instalaterskim radovima, uz opremanje škole u vrijednosti milijun kuna.

Također je spomenuo kako se u neposrednoj blizini u području KBC-a nalazi laboratorij, koji je uređen prije par godina.
“Time je omogućena kvalitetna nastava za potrebe procesa u zdravstvu, čime se prilagođavamo potrebama u svijetu rada. Činjenica je da nedostaje medicinskih sestara i drugog medicinskog osoblja. I danas, uz 8000 zaposlenih u zdravstvu, ovo je nužan infrastrukturni školski objekt”, zaključio je Komadina.

medic4

Ravnatelj Vukelić naveo je kako je uređeno 18 učionica sa 6 specijaliziranih kabineta, čime se uvelike olakšava rad učenika te tako utječe na njihova postignuća. Nastava će se odvijati u dvije smjene obzirom da postoji 31 razredno odijeljenje, te budući da medicinske sestre prema zadanom kurikulumu imaju specifičan oblik nastave, gdje cijelo jutro imaju nastavu u bolnici a popodne u školi.

“Učionice su opremljene s interaktivnim pametnim pločama, primjerene 21. stoljeću, što je način kojim se danas postižu izvrsni rezultati u obrazovanju”, izjavio je Vukelić.

Posebno zahvala upućena je Jadran galenskom laboratoriju koji je omogućio kamion za prijevoz opreme i sredstva za plaćanje studenata koji su pomagali u opremanju škole. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari