Komentar posramljene Riječanke: “Izgleda da Hitler još nije umro”

Foto: Ilustraciija (Riječanin/Pixabay)

Veliku buru u javnosti, posebno riječkoj, izazvala je prekjučerašnja vijest o udaljavanju skupine Roma s djecom iz riječke trgovine H&M

Neugodan incident iz kojeg je jedna osoba izašla s ozljedom nosa, dogodio se u petak navečer u Rijeci u jednoj od trgovina poznatog trgovačkog lanca H&M.

INCIDENT U RIJECI: ‘Tjerali su nas iz trgovine jer smo Romkinje, a onda me mobitelom udarila u nos’

Naime, Đemka Toskić je ispričala što se dogodilo i zbog čega je završila na liječničkom pregledu. Tvrdi kako je do svega došlo jer je pripadnica romske nacionalne manjine.

Nakon što se vijest pojavila prekjučer u medijima, jučer se do poslijepodneva čekao odgovor H&M Hrvatska koji se “posuo pepelom”.

INCIDENT U RIJECI (2): Iz H&M-a stigao odgovor povodom napada na Romkinju. (Pre)dugo su se premišljali!

Draga Đemka, dragi naši pratitelji i kupci, s obzirom na sve nove navode koji su izneseni nastavili smo istraživati ovaj slučaj….

“Veoma nam je žao zbog neugodnosti koju su doživjele Đemka i njena obitelj i trenutno preispitujemo sve interne rutine kako bismo bili sigurni da se ovakva situacija više nikada ne bi ponovila. H&M je oduvijek bio i bit će snažno orijentiran na poštivanje svakoga bez obzira tko je u pitanju i svatko je dobrodošao u sve naše trgovine. Hvala na razumijevanju.”, napisali su iz H&M-a Hrvatska.

Događaj je i na stranicama web portala Riječanin izazvao veliko zanimanje čitatelja, a na našem facebook profilu ostavili ste na stotine i stotine komentara, stajući ili na stranu romske obitelji koja je pretrpjela poniženje ili na stranu osoblja riječke trgovine.

Ovi posljednji komentari, ali i još neki koji su posebno neskloni romskoj zajednici uopće, posebno su dirnuli Riječanku I.I. koja je podršku Đemki Toskić iskazala sljedećom porukom koju prenosimo u cijelosti:

Dakle Hitler nije umro, čitajući komentare samo čekam kad ću pročitati da Rom,ima treba staviti traku oko ruke kao nekad Židovima. I mi se nazivamo civilizitranima?

Siđite sa svojih grana i shvatite da je čovječ – čovjek, bez obzira na vjeru i naciju.

Tako ćete i djecu odgajati u mržnji? U današnje vrijeme reći nekome da izađe iz dućana je fakat bolesno, tu su zaštitari i ako se vidi da netko ima namjeru nešto otuđiti onda se postupa po regulama.

Curo draga ne popuštaj, idi do javne pravobraniteljice, neka se već jednom strane na kraj toj mržnji.

LP, Posramljena Riječanka“, napisala je I.I.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari