KONAČNI PAD Festival Hartera otkazan – komadi stropnih greda padali po izvođačima tijekom tonske probe!

Silno razočarane bile su sinoć stotine i stotine mladih koji su se sa svojih gradskih okupljališta uputile na lokaciju bivše Tvornice papira gdje je trebala biti održana prva večer Hartera festivala sa gostovanjem pet hrvatskih bendova i headlinerima, grupama Elemental i Let3.

Hartera1

Da nešto nije u redu pokazala je već prva uznemirujuća objava Hartera festivala na njihovoj službenoj facebook stranici nešto prije 20 sati u petak koja je glasila: „Program ovogodišnjeg Hartera festivala seli se u bočnu dvoranu kompleksa Marganovo, odmah pored one glavne. Zbog iznenadnih tehničkih razloga organizatori su odlučili, u dogovoru s Gradom Rijekom, vlasnikom prostora, preseliti u navedeni prostor. Naravno, i dalje pozivamo svih da dođu na festival, podrže ga u novim, izmijenjenim okolnostima i dobro se zabave! Program se odvija prema ranije objavljenoj satnici.“.

Prizor sa sinoćnje probe u Harteri (foto: Borna Ćuk)
Prizor sa sinoćnje probe u Harteri

Ipak, ni „Plan B“ ovoga puta nije djelovao: „iznenadni tehnički razlozi“ bili su prevelika prepreka za održavanje Festivala – naime, kako je nešto kasnije sinoć medijima objasnio Damir Martinović Mrle uime organizatora Kluba ljubitelja buke, na već pripremljenu pozornicu na Marganovu počeli su padati veliki komadi stropnih greda, što je situacija u kojoj se nije mogla garantirati sigurnost niti izvođačima niti posjetiteljima pa je donesena odluka o preseljenju pozornice u „katakombe“, no i tamo je došlo do ugroze sigurnosti a potom i do konačne odluke o otkazivanju prve večeri Festivala – a vjerojatno i druge, premda službenih informacija o tome još nema.

– Najgore bi bilo da se nekome nešto dogodi. Jednostavno, dvorana više nije u funkciji. Ne znam što reći. To nije do nas – rekao je sinoć vidno uznemireni Mrle koji je dodao da će se tek odlučiti hoće li program predviđen za petak biti održan negdje drugdje. Svi oni koji su kupili ulaznice imat će naravno mogućnost povrata novca.

Neslužbeno, ali iz više izvora,  saznali smo da je bilo i ozlijeđenih među pripadnicima jednog riječkog benda koji su stradali za održavanja tonske probe.

Službene vijesti o (ne)održavanju druge večeri Festivala još se čekaju – čim dobijemo informacije, proslijedit ćemo ih čitateljima.

 

Hoćemo li ikada više u Harteri vidjeti ovakve prizore?
Hoćemo li ikada više u Harteri vidjeti ovakve prizore?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari