Konačno! Plesnjaci za sve generacije uskoro počinju u HKD-u na Sušaku

Foto: Ilustracija (PK Lambada)

Hrvatski kulturni dom na Sušaku pokreće dobre, stare, ali od sada i svima pristupačne plesnjake.

Od subote 26. listopada u 21 sat u atriju HKD-a se pleše. Iz želje da Rijeka ponovno ima plesnjak na kojem će se moći zabaviti svi koji vole dobar funk i disco te druge pjesme i ritmove koji zovu na ples, HKD otvara prostor svog atrija. Očekujte plesne klasike, ali i odlične stvari koje niste čuli odavno, ili ste ih rijetko kada imali prilike čuti.

Osim osnovne ideje da se raspleše Strossmayerova ulica, ovaj plesnjak ima i jednu posebnost – kao jedan od rijetkih pristupačnih prostora u Rijeci, HKD koristi tu pogodnost da pozove baš sve ljubitelje “mrdanja” uz muziku različitih fizičkih mogućnosti. Uz ulaz u zgradu bez prepreka, dizalo za nepokretne osobe do 1. kata, lako dostupnu blagajnu i šank, od ove godine prostor ima i sanitarni čvor za osobe s invaliditetom. Za plesnjake će se posebno paziti da prostor bude bez prepreka da svi mogu nesmetano uživati, a u slučaju potrebe asistencije, prisutni će biti i volonteri.

Plesnjak je organiziran uz potporu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, o čijim će se programima u prijestolničkoj 2020. godini moći informirati i za vrijeme događanja. Na događanju će se moći pokupiti i program partnera ovog izdanja plesnjaka – međunarodnog filmskog festivala Uhvati film Rijeka 1dan / Uhvati film Rijeka 2dan koji će se u organizaciji Udruge Spirit održavati u prostorima HKD-a 29. i 30. listopada.

Za odabir muzike odgovorni su voditelji Škole zvuka Udruge Spirit iz Rijeke, a ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari