KONAČNO! Počinje gradnja nove gradske knjižnice, evo tko je pobijedio na natječaju i koliko sve to košta

T-objekt Rikard Benčić

Slovenska tvrka VG5 d.o.o. iz Ljubljane izabrana je kao najbolji ponuditelj za izgradnju nove zgrade Gradske knjižnice

Knjižnica će biti smještena u rekonstruiranom T-objektu nekadašnjeg Benčića. Ponuda slovenske tvrtke iznosi 54.789.913 kuna bez PDV-a, odnosno ukupna cijena ponude je oko 68 milijuna kuna.

Iz natječaja na stranici Narodnih novina donosimo pregled ponuditelja i novčanih iznosa:

Ako ne bude žalbi, očekuje se da bi ugovor mogao biti sklopljen sredinom svibnja 2019. godine odnosno nakon isteka žalbenog i roka mirovanja.

Odabirom izvođača radova za T–objekt, zgrada nove gradske knjižnice, cijeli kompleks Benčić postaje veliko gradilište, budući da su u tijeku radovi rekonstrukcije Ciglenog objekta u kojem će biti Dječja kuća i radovi u Upravnoj zgradi koja će biti Muzej grada Rijeke, a uskoro se u posao uvodi i izvođač radova odabran za uređenje javnih površina kompleksa Benčić.

Procijenjena vrijednost nabave radova na rekonstrukciji T–objekta iznosila je 56.163.080, navode u Gradu Rijeci. Slovenska tvrtka ne bi trebala imati previše problema kada je riječ o uvođenju u posao budući da je dobila posao na rekonstrukciji Palače šećerane.

Prvi natječaj za ovaj kapitalan kulturni projekt bio je poništen zbog toga što su sve ponude premašivale procijenjenu vrijednost gradnje, a na drugi natječaj javile su se još dvije tvrtke, splitski Lavčević i zagrebački ING-GRAD čije su ponude bile iznad procijenjene vrijednosti.

Zgrada u kojoj će biti smještena nova knjižnica sastoji se od suterena, prizemlja i tri etaže ukupne bruto površine 5.825 metara kvadratnih. Rekonstrukcija je dio projekta Revitalizacija kompleksa »Benčić« za koji je odobreno 68,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Glavni projektant i Dječje kuće i Gradske knjižnice je arhitekt Saša Randić.

Radovi bi trebali biti gotovo 2021. godine, a svečanim otvorenjem novog hrama riječke knjige službeno bi se završila godina Rijeke kao Europske prijestolnice kulture.

VIDEO DANA:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari