U BONAVII

Konferencija „Nice network – a port of diversity“ u Rijeci okupila međunarodnu akademsku zajednicu

U organizaciji Visoke poslovne škole PAR u Rijeci se od 12. do 14. lipnja održava međunarodna konferencija „Nice network – a port of diversity“. Otvorenje konferencije održano je u hotelu Bonavia.

Riječ je o 31. godišnjoj konferenciji NICE Network, mreže sveučilišta koja je od svog osnutka okupila više od 30 partnerskih institucija iz 21 države Europe, Australije, Azije i Bliskog istoka.

Tijekom dva dana trajanja konferencije u Rijeci će boraviti brojni članovi međunarodne akademske zajednice sa sveučilišta iz 15 europskih zemalja te Južne Koreje uključujući rektore, dekane, prodekane, profesore i voditelje ureda za međunarodnu suradnju.

Članovi mreže NICE Network okupljaju se jednom godišnje kako bi razmjenjivali iskustva i ideje, zajednički razvijali projekte, pokretali istraživanja i sklapali nova partnerstva za dobrobit svojih studenata. Ovogodišnja konferencija posvećena je poticanju internacionalizacije pa će sva predavanja, radionice i okrugli stolovi biti tematski usmjereni prema programima mobilnosti studenata i osoblja, online zajedničkom učenju na međunarodnoj razini i drugim oblicima međunarodne suradnje i djelovanja.

Sudionicima konferencije uvodno su se obratili gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov i dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić.

„Grad Rijeka član je raznih međunarodnih organizacija, kulturnih mreža i institucija što nam omogućuje kvalitetne uvjete za daljnji razvoj i napredak. Razvijamo i njegujemo suradnju s brojnim regionalnim, europskim i međunarodnim partnerima i drago mi je što se ova konferencija, zahvaljujući Visokoj poslovnoj školi PAR održava upravo u Rijeci“, rekao je gradonačelnik Filipović u pozdravnom govoru sudionicima koje je pozvao, ukoliko budu imali vremena da razgledaju Rijeku i uživaju u brojnim događanjima koja se trenutno u gradu održavaju.

Visoka poslovna škola PAR već dugi niz godina ostvaruje iznimno uspješnu međunarodnu suradnju s više od 100 obrazovnih institucija iz cijeloga svijeta. U sklopu Erasmus programa provodi dolazne i odlazne mobilnosti studenata i osoblja, organizira međunarodne ljetne i zimske škole te sudjeluje u brojnim Erasmus+ projektima u domeni visokog obrazovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari