PRIHVAĆENA TRI ZAKLJUČKA

Konferencija “Profesionalizacija – budućnost hrvatskog školstva” okupila 580 ravnatelja u Malom Lošinju

Konferencija “Profesionalizacija – budućnost hrvatskog školstva” koja se održala u Malom Lošinju okupila je 580 ravnatelja iz svih krajeva Hrvatske.

U organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, cilj je bio upozoriti na probleme radno-pravnog statusa ravnatelja i informirati sudionike o Prijedlogu nacrta Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

VIDEO DANA:

Po okončanju konferencije, prihvaćena su tri zaključka. Traži se radna sigurnost ravnateljima tako da se ne prekida ugovor o radu na neodređeno vrijeme tijekom rada na radnom mjestu ravnatelja, zatim uvođenje kriterija za izbor i reizbor ravnatelja prema donesenom standardu zanimanja za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova upisanom u registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te izrada modela profesionalizacije rada ravnatelja (na neodređeno) koji uključuju program osposobljavanja, licenciranja i produljenja licencija kojima se dokazuju kompetencije i kvaliteta rada.

Program konferencije je zaključen okruglim stolom “Koliko je važno da školama rukovode kvalitetni profesionalci?”, a sudjelovali su saborski zastupnici Ante Kujundžić i Rade Šimićević, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Borij Jokić, predsjednica HUROŠ-a Antonija Mirosavljević i predsjednica UHSR-a Suzana Hitrec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari