DONOSIMO DETALJE

Grad Rijeka poziva poduzetnike da prijave izloge poslovnih prostora za uređenje povodom Dana sv. Vida

Odjel gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke poziva sve poduzetnike, korisnike poslovnih prostora koji posjeduju izloge u užem centru grada – područje Korza i ulice koje su neposredno vezane na Korzo da se uključe u akciju uređenja izloga užeg centra Rijeke povodom proslave Dana sv. Vida.

Grad Rijeka već niz godina provodi ovu akciju koja je od 2012. godine prerasla u projekt “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva”. U sklopu projekta Odjela za poduzetništvo učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR), pod vodstvom svojih mentora, a prateći potrebe korisnika poslovnih prostora, uređuju njihove izloge. Odjel za poduzetništvo osigurava sredstva za nabavku materijala za uređenje izloga.

Broj izloga koje će besplatno urediti učenici ŠPUR-a ograničen

Pozivaju se poduzetnici koji su voljni sudjelovati u ovakvoj suradnji da dostave svoje prijave poštom na adresu Odjela za poduzetništvo, Trg sv. Barbare 2 ili na e-mail verica.sabo@rijeka.hr. Prijave na obrascu podnose od 6. do 13. svibnja.

Broj prijava koje će se uzeti u razmatranje limitiran je raspoloživim brojem učenika u svibnju i lipnju 2022. godine te će se prijave uzimati u obzir prema redoslijedu zaprimanja i prema mišljenju predstavnika ŠPUR-a o kompatibilnosti izloga, poduzetničke aktivnosti i pojedinih učenika koji će u njima prezentirati svoje radove.

VIDEO DANA:

Proglašenje najbolje uređenih izloga i podjela nagrada-pohvala za suradnju održat će se u sklopu proslave Dana sv. Vida. Najbolje uređene izloge ocjenjuje Stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Grada Rijeke, Odjela za poduzetništvo, predstavnika Turističke zajednice grada Rijeke i predstavnika HDLU Rijeka. Prilikom odabira najbolje uređenog izloga članovi će se uzimati u obzir niz kriterija – korištenje elemenata Sv. Vida, originalnost i kreativnost, estetski sklad, blagdanski ugođaj te suradnja poduzetnika s institucijama.

Projektom učenici prezentiraju svoje vještine, poduzetnici dobivaju uređene izloge, a grad je uređeniji i ljepši

Grad Rijeka provodi projekt “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva” dva puta godišnje, pozivajući poduzetnike da prijave svoje izloge za uređenje u sklopu proslave Dana sv. Vida i Rijeka Adventa.

Na ovaj način učenici završnih razreda ŠPUR-a dobivaju priliku da svoja praktična znanja, nadograđujući ih sugestijama iskusnih poduzetnika, prezentiraju građanima Rijeke dajući time značajan doprinos uređenju i unaprjeđenju izgleda užeg gradskog središta. Posredno, na ovaj način, svi sudionici doprinose promicanju kulturno-povijesnih vrijednosti grada te unaprjeđenju razvoja urbanog turizma u Rijeci.

Grad Rijeka teži putem ovog projekta uspostavljanju trajne suradnje kroz koju bi se obilježavala sva značajnija gradska zbivanja, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari