VAŽNA IMENOVANJA

Konstituirano Vijeće Seniora i Savjet mladih PGŽ; Svečano prisegnuli suci porotnici

U sjedištu Primorsko-goranske županije održane su konstituirajuće sjednice Vijeća seniora i Savjeta mladih Primorsko-goranske županije kojima je predsjedao predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić.

Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabrana Jasna Krstović, a za zamjenika Ivan Skender. Jasna Krstović se zahvalila na izboru, kako je rekla, predsjednice važnog i časnog tijela.

Marko Boras Mandić je izrazio vjeru da će doprinos Vijeća seniora biti izniman te pozvao članove da budu kritični kako bi se ispravilo ono što nije dobro, a unaprijedilo ono što je. Resorna pročelnica Dragica Marač kazala je kako je suradnja s Vijećem uvijek izuzetna te se zahvalila prethodnim članovima i izrazila nadu u nastavak dobre suradnje.

Za predsjednicu Savjeta mladih izabrana je Magdalena Vrkić, a za zamjenicu Doris Puž.

Zamjenik župana Vojko Braut istaknuo je kako mladi kroz Savjet mogu puno napraviti. “Budite složni, radišni i imajte strpljenja. U izvršnoj vlasti imate partnera”, poručio je.

Pročelnica Marač dodala je da je doprinos Savjeta politikama za mlade dragocjen.

VIDEO DANA:

Vijeće seniora je radno tijelo Županijske skupštine koje raspravlja o pitanjima koji su od interesa za seniore i za unapređenje položaja seniora na području PGŽ. Vijeće čini devet članova, a mandat traje 2 godine.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Županijske skupštine koje je osnovano u cilju uključivanja mladih u javni život Primorsko-goranske županije. Broji 11 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a biraju se na vrijeme od tri godine.

U sjedištu Primorsko-goranske županije svečano su prisegnuli i sudi porotnici za mladež Županijskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će dužnost obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Prisegnula su i dva suca porotnika Županijskog suda u Rijeci koja su bila spriječena sudjelovati na svečanoj prisezi u listopadu 2021. godine.

Prisegu su izrekli pred predsjednikom Županijske skupštine koji im je ovom prigodom čestitao. Kazao je kako odabrani poziv nije lak, no vjeruje da će dati svoj građanski obol i raditi na čast PGŽ-a i Republike Hrvatske.

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari