POVODOM TURISTIČKE SEZONE

Konzuli Mađarske održali sastanak s ravnateljem i Upravom KBC-a Rijeka

Konzul Veleposlanstva Mađarske u Zagrebu Radovan Rusz, u pratnji počasnog konzula Mađarske u Rijeci Zorana Vukića, susreo se u srijedu, 28. lipnja 2023. s ravnateljem KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alenom Ružićem i članicama Uprave KBC-a Rijeka – zamjenicom ravnatelja Nikolinom Đuran, dipl. oec. i pomoćnicom ravnatelja za osiguranje kvalitete pružanja medicinskih usluga prof. dr. sc. Renatom Dobrila Dintinjana u sjedištu Ravnateljstva KBC-a Rijeka.

Sastanak je iniciran u povodu predstojećeg razdoblja turističke sezone, kada se bitno povećava broj nerezidenata u Republici Hrvatskoj koji našu zemlju biraju za svoju odmorišnu destinaciju, a među njima značajan udio predstavljaju građani Republike Mađarske. Konzula Mađarske Rusza zanimale su mogućnosti korištenja zdravstvenih usluga u KBC-u Rijeka, posebno u kontekstu planiranja putovanja osoba koje žele doći na odmor, a boluju od kroničnih stanja, kao i ostali aspekti ukupnog pružanja zdravstvenih usluga.

Ravnatelj Ružić informirao je konzula Rusza o sveobuhvatnosti grana medicine i usluga koje KBC Rijeka pruža, dostupnosti najsuvremenijih metoda u zbrinjavanju hitnih stanja koja ugrožavaju život, poput srčanog ili moždanog udara, a posebno su se tijekom razgovora osvrnuli na visoku razinu kvalitete te kapacitiranosti kadrova i opreme OHBP-a KBC-a Rijeka, ali i drugih dijagnostičko-terapijskih sastavnica.

Komunikacijske barijere do kojih dolazi u slučajevima hitnoća zbog nepoznavanja jezika, zatim načini ostvarivanja prava na zdravstvene usluge sukladno administrativnim okvirima unutar EU-a bile su teme vrlo produktivnog susreta mađarskih konzula s Upravom KBC-a Rijeka, kao i zaključci u smjeru podizanja razine osjećaja sigurnosti, što je ovom prilikom istaknuto i prepoznato kao iznimna prednost turističke destinacije, u konkretnom slučaju za sve tri županije koje gravitiraju KBC-u Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari