RUŽNO ISKUSTVO

KORZO – OPASNA ZONA!? Riječanka: “Prišla mi je ljubazna gospođa s pitanjem. Kada sam se okrenula, novac je nestao…”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Čini se kako priče o tome da je Korzo postalo svojevrsna “opasna zona” zbog mnogih prevaranata koji vrebaju naivne građane itekako – nažalost – imaju pokriće!

Nedavno je na stranicama Riportala veliku pozornost izazvala priča o naivnom momku kojemu je slatkorječiva i tugaljiva neznanka romske nacionalnosti, okružena snažnim prijateljima mrkog izgleda, “izmamila” poveću hrpu novca koju je podigao s bankomata i uručio neznancima prijeteća izgleda. U komentarima na našu objavu na društvenim mrežama moglo se pročitati i kako to nije izdvojen slučaj, i kako središtem Rijeke doista haraju bande prevaranata.

Da je tomu doista tako na svojoj je koži osjetila i Riječanka (podaci poznati redakciji) koja je nedavno također postala metom prevare, i to dok je na Jadranskom trgu, na bankomatu novčarske ustanove, pokušala podignuti novac.

Što joj se točno dogodilo, prepričala nam je sama u telefonskom razgovoru:

“Usred bijela dana, u vrijeme kada je Korzo najužurbanije i najprometnije, krenula sam na bankomat Erste banke na Jadranskom trgu, zamišljena, u svojim brigama. Taman u trenutku kada je transakcija pokrenuta, ali novac još nisam uzela iz bankomata, prišla mi je starija gospođa – sasvim pristojna, ljubazna, obučena u baloner, kraće smeđe kose, s dioptrijskim naočalama, rekla bih staorsti nekih 60 – 70 godina.”, prisjeća se naša sugovornica i nastavlja:

“U trenuku kada mi je prišla držala sam novčanik u rukama, a novac je još bio u bankomatu. Automatski sam započela razgovor s gospođom ne razmišljajući kako bi se moglo dogoditi nešto loše. Upitala me koji je najveći iznos koji se može podići s bankomata i dodala kako čeka kćerku koja će ubrzo doći. Jedino što sam primijetila je to da mi je pogledavala preko ramena, ali pretpostavljala sam da čeka kćer pa prati tko dolazi. U jednom trenutku sam osjetila nečiju prisutnost iza mojih leđa, ali u tom istom trenutku gospođa mi se zahvalila, pozdravila me i izgubila se u masi ljudi. Kako sam bila zaokupljena svojim mislima, pomislila sam da sam uzela novac i da mi je već u novčaniku! Tek sam kasnije shvatila da mi je novac ukraden”, prisjetila se slijeda događaja ova Riječanka.

“Želim upozoriti sve Riječane i Riječanke da obrate pozornost dok su na bankomatu, da budu usredotočeni i da im nitko ne remeti pozornost. Ovo je jako dobro uigrana i isplanirana krađa i vjerujem da na dnevnoj bazi oštećuju i druge naše sugrađane.” kazala nam je.

Ova priča je ipak imala sretan završetak! Naime, gospođina priča je pomoću snimki nadzornih kamera potvrđena, i novac joj je – vraćen!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views