PETU GODINU ZAREDOM

Korzom zaplovila papirnata Fiumanka; 170 malih Riječana papirnatim brodićima sudjelovali u šarenoj regati

Petu godinu za redom dan uoči Fiumanke, Korzom su zaplovile papirnate jedrilice malih brodograditelja. Čak 170 mališana iz riječkih vrtića Kvarner i Morčić te osnovnih škola Kantrida, Turnić i Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić” uz smijeh, ples i pjesmu načinilo je veliku šarenu regatu ispred zgrade Gradskog poglavarstva Grada Rijeke.

Možemo sad već reći da je himna Papirnate Fiumanke, Rijeka – pjesma Malih Riječana orila je Korzom uz pomoć Luane Špelić, Viktorie Brkić, Eve Zdjelar i Lee Bertos, solistica Kreativno-edukativnog centra Glazbeni kutak. Plesne točke izvele su Prve riječke mažoretkinje i Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka.

Domaćini Fiumanke, Davor Perović i Željka Barbarić, zahvalili su malim brodograditeljima, tetama i učiteljicama na dolasku i trudu koji su uložili u izradu svojih brodića i pripremu programa.
“Njegujući uključivanje najmlađih u manifestaciju, sigurni smo da smo osigurali broj posada u budućim regatama”, poručili su.

Papirnata inačica velike Fiumanka s vremenom je prerasla u lijepu sportsko-edukativnu aktivnost koja iz godine u godinu okuplja sve više sudionika. Tako je ove godine pokrenuta nova kategorija, Papirnata u razredu, u kojoj su sudjelovala djeca koja nisu mogla doći na Korzo. Pobjedu je odnijela osnovna škola Sveti Matej iz Viškova.

Domaćini su se posebno zahvalili sponzorima događanja: Slastičarnica CACAO, CNM & CO. d.o.o., 3D ART, Stomatološka ordinacija MIRTA KUČAN MORAAL, IND-EKO, KLOPA i CUGA d.o.o., GORDAN RESAN ARHITEKTI PARTNERI d.o.o.

Riječkim Korzom zaplovila je jutros Papirnata Fiumanka i jedna prava “velika” jedrilica naših prijatelja iz Yacht Club Croatia. I to ne bilo koja, riječ je o Melges 24 – 827 aktualnog Prvaka Hrvatske po Corinthian-u! Uvijek spremni za akciju, spremno su se odazvali i na ovu ranojutarnju neobičnu plovidbu kako bismo jedrenje približili građanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari