“KosaRi” i SDF donirali vlasulje za djecu oboljelu od onkoloških bolesti

Foto: SDF

Tijekom SDF-a nizom humanitarnih aktivnosti prikupljeno je 19.201,50 kuna, a još 2.127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci kako bi se mogle izraditi četiri perike

Prva vlasulja izrađena od sredstava skupljenih tijekom humanitarne akcije ovogodišnjeg Student Day Festivala pronašla je svoju vlasnicu, sedamnaestogodišnju djevojku koja se liječi od Hodgkinova limfoma.

Deseto izdanje SDF-a, manifestacije posvećene studentskoj kulturi, koju organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKUP, svoj je humanitarni program ove godine posvetila projektu KosaRi studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, čiji je cilj prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti.

U suradnji s Rotaract klubom Rijeka i Leo klubom Rijeka tijekom SDF-a organiziran je uspješan humanitarni-stand up nastup popularnih komičara Vlatka Štampara i Aleksa Curaća Šarića, u suradnji s udrugom eStudent humanitarna noćna utrka „Zasvijetli za druge“, a donacije su se prikupljale i na štandu SDF-a na Korzu.

Ukupno je prikupljeno 19.201,50 kuna, a još 2.127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci odlukom rektorice Snježane Prijić Samaržije, a zajednički iznos dostatan je za financiranje izrade četiri vlasulje, od kojih je prva uručena ovog tjedna, dok su ostale još u izradi.

Iz projekta KosaRi poručili su kako su prikupili oko 50 repova kose od kojh će se napraviti četiri perike, pri čemu su tri perike već u izradi, a četvrta čeka da se pronađe prikladan primatelj.

Također su napomenuli kako trenutačno ne primaju kosu, budući da je ne mogu pohraniti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari