Djeca iz Srebrenice u Rijeci: “Desetodnevno ljetovanje na Kvarneru zauvijek ćemo pamtiti!”

U Salonu Grada Rijeke održan je tradicionalni prijem za djecu iz Srebrenice koja ovih dana borave u našem kraju

Desetodnevno ljetovanje srebreničke djece na Kvarneru već 12 godina organiziraju Klub gimnazijalaca Ivan Merz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, a njih tridesetak je, zajedno sa svojim pratiteljima, socijalnim radnicama, terapeutima te sušačkim volonterima posjetilo predstavnike gradske uprave.

Srebreničane su u ime Grada Rijeke dočekali i pozdravili gradonačelnik Vojko Obersnel, zajedno sa svojim zamjenikom Markom Filipovićem, pročelnicom Ureda grada Verenom Lelas Turak i pročelnicom Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karlom Mušković, kao i zamjenica župana Marina Medarić u ime Primorsko-goranske županije te riječki nadbiskup Ivan Devčić. Prijemu su nazočili i ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko te predsjednik Kluba Ivan Merz Marin Miletić.

Gradonačelnik je gostima izrazio dobrodošlicu, ponadavši se kako će i idućih godina djeca iz Srebrenice dolaziti u Rijeku i ponijeti lijepe uspomene. Obersnel je zahvalio organizatorima na njihovom radu te djeci uručio prigodne poklone.

Zamjenica župana Marina Medarić i nadbiskup Ivan Devčić zaželjeli su da mladi Srebreničani tijekom ovdašnjeg boravka upoznaju nove prijatelje te bogatstvo različitosti koje žive u Rijeci, pozvavši ih da kao graditelji uspješne zajednice gdje će se ljudi prihvaćati kao takvi, a ne prema naciji ili vjeri, doprinesu svome gradu i državi.

Ovim se projektom djeci iz Srebrenice želi omogućiti opuštanje, druženje i stvaranje novih prijateljstva kroz razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina, s posebnim fokusom na učenje plivanja, radionice, ali i obilaske znamenitosti Rijeke te ostalih primorskih gradova i općina.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views