OVE GODINE NA DRUGOJ LOKACIJI

KOSTRENA Božićnice starijima od 65 godina, korisnicima radne terapije i djeci s poteškoćama u razvoju

Za razliku od većine općina i gradova, božićnicu od 400 kuna u Kostreni dobivaju svi mještani stariji od 65 godina, neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika, a njih je ove godine čak oko tisuću.

„Odgovorni ostajemo bliski“, glavna je poruka kampanje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o suzbijanju širenja koronavirusa među starijom populacijom te podizanje svijesti šire javnosti o odgovornom ponašanju i pridržavanju preporučenih uputa kako bismo zaštitili naše starije sumještane i osobe iz drugih ranjivih skupina.

Vodeći se time, Općina Kostrena je epidemiološkim okolnostima prilagodila način podjele božićnica mještanima starijim od 65 godina života. U skladu s epidemiološkim preporukama, korisnici mogu zatražiti uplatu sredstva na tekući račun putem obrasca za isplatu božićnice objavljenog na mrežnoj stranici Općine Kostrena. Popunjen i vlastoručno potpisan obrazac uz presliku (ili fotografiju) osobne iskaznice i bankovne kartice ili drugog dokumenta s vidljivim brojem računa, potrebno je dostaviti u Općinu Kostrena u periodu od 9. do 30. studenoga 2020. godine, isključivo e-poštom na e-adresu kostrena@kostrena.hr, običnom poštom ili ubacivanjem u poštanski sandučić na pročelju zgrade Općine Kostrena na adresi Sv. Lucija 38, 51221 Kostrena.

Korisnici koji nisu u mogućnosti zatražiti isplatu putem računa, božićnicu će i ove godine moći osobno preuzeti, ali na novoj epidemiološki prihvatljivijoj lokaciji. Umjesto u Domu zdravlja Kostrena, božićnice će se preuzimati u Sportskoj dvorani Kostrena, od 9. do 13. prosinca 2020. od 9 do 13 sati, u prostorijama na ulazu u dvoranu gdje se inače prodaju ulaznice (biljetarnice), čijim šalterima korisnici mogu pristupiti s vanjske strane zgrade pa nije potreban ulazak u zatvoreni prostor.

Uz umirovljenike, božićnicu od 400 kuna dobivaju i korisnici radne terapije i djeca s poteškoćama u razvoju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views