OVE SUBOTE

Kostrena domaćin 25. Županijskih sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ

Konferencijom za medije ispred Sportske dvorane u Kostreni najavljene su 25. Županijske sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ.

Ove subote, 27. svibnja, Kostrena će biti domaćin 25. Županijskih sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ na kojima će sudjelovati 22 ekipe s oko 700 natjecatelja iz 18 županijskih ogranaka i 4 kluba. Program igara najavili su dopredsjednik UDVDR RH ogranka Kostrena Franjo Božinović, član nadzornog odbora UDVDR RH u PGŽ i glavni organizator Pavao Svetić te načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić. Riječ je o cjelodnevnom sportskom događaju čiji će se sudionici okušati u 11 sportskih disciplina, i to boćanju, malom nogometu, briškuli i trešeti, marijašu, kuglanju, povlačenju konopa, pikadu, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu i tenisu.

Program počinje okupljanjem na parkiralištu u Žurkovu od kuda svi sudionici u mimohodu idu prema stadionu NK Pomorac u Žuknici. U 9:30 sati na stadionu će se održati postrojavanje i svečano otvorenje igara nakon čega se natjecatelji raspoređuju po ekipa. Većina natjecanja održavat će se na sportskim terenima u Kostreni, izuzev kuglanja koje će biti organizirano u Dražicama i streljaštva u Voloskom.

Proglašenje pobjednika predviđeno je u Žurkovu iza 17 sati nakon čega slijedi druženje uz Trio Andreas, uz poziv svim mještanima i posjetiteljima Kostrene da dođu bodriti natjecatelje i pridruže se zabavi.

Cilj održavanja igara je druženje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te poticanje međusobne podrške i suradnje. Sportske igre održavaju se svake godine u drugom mjestu, a u Kostreni su posljednji puta održane 2004. godine. UDVDR Kostrena je među uspješnijim sportskim ekipama. Pobjedu na županijskim sportskim igrama do sada su osvajali šest puta, među kojima su dvije uzastopne pobjede imali u 2021. i 2022. godini. Kao višestruki pobjednik županijskih natjecanja, UDVDR Kostrena je na prošlim državnim igrama u Vukovaru predstavljao Primorsko-goransku županiju i to vrlo uspješno, osvojivši na nogometnom terenu 1. mjesto i na šahovskom turniru 8 mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari