OD 9. DO 11. SVIBNJA

KOSTRENA Nakon trogodišnje pauze stižu 14. Čakavski susreti u Kostreni

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Katedra Čakavskoga sabora Kostrena, nakon trogodišnje pauze, organizira manifestaciju 14. Čakavski susreti u Kostreni

Ovogodišnji susreti održat će se od 9. do 11. svibnja, 2023.godine u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija.

Ova višednevna manifestacija okuplja više stotina sudionika, od najmlađeg naraštaja pa do sudionika zrele dobi, od dječice vrtićkog uzrasta pa sve do znanstvenika a svima je zajednička ljubav za domaću besedu i briga da se ne pozabi naše ča.

Manifestacija započinje u utorak 9. svibnja u 19 sati izložbom starih fotografija kostrenskih obitelji i običaja pod nazivom „USPOMENE…“.

U srijedu, 10. 5. u 18 sati program priprema Dječji vrtić „ZLATNA RIBICA”, Kostrena, a uz njih, kao nositelje programa, sudjeluju dječji vrtići „MATULJI“, Matulji,“ ČAVLIĆ“, Čavle, „VIŠKOVO“, Viškovo, „VLADIMIR NAZOR“, Kastav, “RADOST“, Crikvenica „FIJOLICA“ ,Novi Vinodolski, “GROBNIČKI TIĆI”, Jelenje Dražice i
“KATARINA FRANKOPAN“, Krk, podružnica Baška. U programu sudjeluje 113 djece a pripremalo ih je 22 mentora.

Četvrtak, 11. 5. rezerviran je za Osnovnu školu KOSTRENA i njihove goste. Program počinje u 18 sati, a uz domaćine, u programu sudjeluju osnovne škole BRAJDA, Rijeka, ČAVLE, Čavle, JELENJE DRAŽICE, Dražice, HRELJIN, Bakar, i MILAN BROZOVIĆ, Kastav. U programu sudjeluje 56 učenika koje je za nastup pripremalo 11 mentora.

Ulaz na sva događanja je besplatan a pokrovitelj manifestacije je Općina Kostrena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari