JEDNI OD RIJETKIH U HRVATSKOJ

KOSTRENA Pomoćno igralište stadiona u Žuknici dobilo „FIFA Quality Pro“ certifikat

Pomoćno nogometno igralište u Žuknici jedno je od rijetkih nogometnih terena u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti FIFA certifikatom

Riječ je o certifikatu “FIFA QUALITY PRO” dodijeljenom nogometnom terenu s umjetnom travom kojim se jamči da je teren napravljen i održavan u skladu s najvišim tehnološkim standardima kakve zahtjeva ova krovna nogometna organizacija.

Nakon završetka radova na rekonstrukciji i proširenju pomoćnog igrališta stadiona u Žuknici ekspertni tim zadužen za kontrolu kvalitete nogometnih terena stigao je u Kostrenu kako bi se izvršilo testiranje podloge igrališta.

Umjetne podloge za igru s certifikatom FIFA-e testirane su u laboratoriju i na terenu prema strogim kriterijima FIFA-inog programa kvalitete. FIFA ne testira samo proizvode nego cjelokupne sportske sustave na nogometnom igralištu, uključujući umjetnu travu, materijale za ispunu, temelje, ali i sve druge ugrađene i izvedene elemente podloge. FIFA QUALITY PRO je oznaka za terene koji osiguravaju najvišu izvedbu u smislu igračkog učinka, sigurnosti, trajnosti i kvalitete.  Projekt je realiziran u suradnji s Maxmar Grupom iz Zagreba koja je izvodila radove na postavljanju umjetne trave dok su građevinski radovi i rasvjeta bili povjereni GP Krk-u.

Općina Kostrena je u 2021. godini u sportsku infrastrukturu u Žuknici uložila 8 milijuna kuna od čega je 450 tisuća kuna dobiveno putem natječaja Ministarstva turizma i sporta. U sklopu radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta izvedeni  su i radovi za postavljanje oborinske odvodnje i ugradnju sustava navodnjavanja na glavnom igralištu, no time nisu završena ulaganja u kostrenski nogometni stadion.

Prijavom na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vinodol, dobiveno je 200 tisuća kuna za rekonstrukciju i uređenje malog pomoćnog igrališta, a pripremljen je i projekt povećanja energetske učinkovitosti zgrade nogometnog stadiona koji predviđa obnovu vanjske ovojnice zgrade, zamjenu kompletne stolarije, rekonstrukciju krovišta, ugradnju dizalice topline i solarne elektrane na krovu zgrade za što se čeka objava natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari