IZVJEŠĆE O STANJU SUSTAVA CZ

Šćulac: Rijeka raspolaže s 200 skloništa za 25 tisuća ljudi, Opatija s pet funkcionalnih za 400 osoba

23.04.2021., Rijeka - Konferencija za medije clanova Kriznog stozera Civilne zastite Primorsko goranske zupanije. Govorili su nacelnik stozera Mladen Sculac, epidemiolog Dobrica Roncevic i ravnatelj Talasoterapije Opatija Viktor Persic.. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na današnjoj 8. sjednici Županijske skupštine Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ, predstavio je Izvješće o stanju sustava Civilne zaštite u PGŽ-u 2021. godini.

Naveo je da su sve operativne snage uspješno odgovorile na redovne zadaće i aktivnosti, ali i izvanredne situacije poput COVID-19 virusa i potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sustav CZ zaslužan je i što je PGŽ najprocjepljenija županija u RH. Za razvoj sustava civilne zaštite u 2022. dodijeljeno je 4,4 milijuna kuna. Članovi Županijske skupštine pohvalili su rad sastavnica CZ PGŽ, a Ministarstvu unutarnjih poslova bit će upućen zaključak Županijske skupštine kojim se traži izjednačavanje materijalnih prava zaposlenika i volontera u sustavu civilne zaštite.

Upitan oko skloništa, načelnik Stožera CZ PGŽ naveo je da Grad Rijeka raspolaže s 200 skloništa kapaciteta otprilike 25 tisuća ljudi, a Grad Opatija s pet funkcionalnih, kapaciteta 400 osoba.

Međutim, skloništa nisu održavana posljednjih sedam godina od kada su službeno stavljena van funkcije, a njihova aktivacija u nadležnosti je JLS-ova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari